Faszeroghetti paprykowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
danutanapierala74
![Faszeroghetti paprykowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7610-1702058019867.jpeg&w=3840&q=75)
Papryka faszerowana spaghetti, którą nie wzgardzą goście na żadnej imprezie. Jest to specjalność kuchni, która nie zaspokoi gości jedną porcją.
1
0 / 0
Papryka faszerowana spaghetti, którą nie wzgardzą goście na żadnej imprezie. Jest to specjalność kuchni, która nie zaspokoi gości jedną porcją.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. papryka czerwona
15 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
1 łyżecz. cukier
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. czosnek mielony
0.50 łyżecz. suszona bazylia
30 dag. mięso mielone
2 szt. cebula
Przygotowanie
Z papryk odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek i cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wlać sos pomidorowy i gotować ok. 2 minuty mieszając.
Dodać podsmażone mięso. Smażyć całość ok. 2 minuty. Doprawić do smaku.
Ugotować makaron. Wymieszać z sosem.
Tak powstałym farszem napełnić papryki. Piec w temperaturze 190 stopni, do momentu zmięknienia papryk.