Faszeroghetti paprykowe
danutanapierala74
Papryka faszerowana spaghetti, którą nie wzgardzą goście na żadnej imprezie. Jest to specjalność kuchni, która nie zaspokoi gości jedną porcją.
0
0 / 0
Papryka faszerowana spaghetti, którą nie wzgardzą goście na żadnej imprezie. Jest to specjalność kuchni, która nie zaspokoi gości jedną porcją.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. papryka czerwona
15 dek. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
1 łyżeczka cukier
2 szcz. sól, pieprz
1 łyżeczka czosnek mielony
0.50 łyżeczka suszona bazylia
30 dek. mięso mielone
2 szt. cebula
Przygotowanie
Z papryk odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek i cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wlać sos pomidorowy i gotować ok. 2 minuty mieszając.
Dodać podsmażone mięso. Smażyć całość ok. 2 minuty. Doprawić do smaku.
Ugotować makaron. Wymieszać z sosem.
Tak powstałym farszem napełnić papryki. Piec w temperaturze 190 stopni, do momentu zmięknienia papryk.