Faszeroghetti paprykowe
danutanapierala74
Papryka faszerowana spaghetti, którą nie wzgardzą goście na żadnej imprezie. Jest to specjalność kuchni, która nie zaspokoi gości jedną porcją.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
273
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Papryka faszerowana spaghetti, którą nie wzgardzą goście na żadnej imprezie. Jest to specjalność kuchni, która nie zaspokoi gości jedną porcją.
8
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. papryka czerwona
15 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
1 łyżecz. cukier
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. czosnek mielony
0.50 łyżecz. suszona bazylia
30 dag. mięso mielone
2 szt. cebula
Przygotowanie
Z papryk odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek i cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wlać sos pomidorowy i gotować ok. 2 minuty mieszając.
Dodać podsmażone mięso. Smażyć całość ok. 2 minuty. Doprawić do smaku.
Ugotować makaron. Wymieszać z sosem.
Tak powstałym farszem napełnić papryki. Piec w temperaturze 190 stopni, do momentu zmięknienia papryk.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
273
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.