Faszeroghetti paprykowe

danutanapierala74
Faszeroghetti paprykowe

1

0 / 0

Papryka faszerowana spaghetti, którą nie wzgardzą goście na żadnej imprezie. Jest to specjalność kuchni, która nie zaspokoi gości jedną porcją.

8

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. papryka czerwona

15 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

1 łyżecz. cukier

2 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. czosnek mielony

0.50 łyżecz. suszona bazylia

30 dag. mięso mielone

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Z papryk odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne. Czosnek i cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwie, wlać sos pomidorowy i gotować ok. 2 minuty mieszając.

2

Dodać podsmażone mięso. Smażyć całość ok. 2 minuty. Doprawić do smaku.

3

Ugotować makaron. Wymieszać z sosem.

4

Tak powstałym farszem napełnić papryki. Piec w temperaturze 190 stopni, do momentu zmięknienia papryk.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

273

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły