Fasolowa zupka

m7
Fasolowa zupka

0

0 / 0

Zupa fasolowa idealna na jesienny posiłek - jest sycąca i rozgrzewająca.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg mięso wieprzowe

0.80 kg fasola biała sucha

0.50 kg włoszczyzna krojona w paski mrożona

2 kg ziemniaki

0.10 kg słonina

0.10 kg cebula

1 szcz. majeranek

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

4 l woda

Przygotowanie


1

Fasolę zalać na noc przegotowaną wodą. Następnego dnia w tej samej wodzie ją ugotować. Mięso podzielić na 8 porcji, dodać włoszczyznę, zalać wodą i gotować. Kiedy dobrze się podgotuje, dodać pokrajane w drobną kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości. Ugotowaną fasolę razem z wywarem połączyć z mięsem i warzywami. Ze stopionej słoniny, cebuli i mąki przyrządzić zasmażkę, podprawić nią zupę i zagotować. Przyprawić pieprzem, solą i majerankiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły