Fasolowa

m7
Fasolowa

0

0 / 0

Prosta, pożywna fasolowa zupa z podsmażonym boczkiem.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. cebula

2.50 łyżka masło

3 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

20 dek. fasola biała sucha

30 dek. włoszczyzna

7 dek. boczek

Przygotowanie


1

Fasolę namoczyć przez noc.

2

Następnego dnia ją ugotować.

3

Warzywa umyć, obrać i pokroić.

4

Gdy fasola zmięknie, dodać warzywa i gotować jeszcze 30 min.

5

Wywar zlać do naczynia, zostawić warzywa na sicie. Podsmażyć pokrojony boczek, dodać posiekaną cebulę i zarumienić.

6

Roztopić masło, dodać mąkę i podgrzać.

7

Mieszając, powoli wlać wywar z fasoli.

8

Do wywary włożyć odcedzone warzywa. Doprawić.

9

Gotować zupę na małym ogniu przez 15 min. Po czym polewać zupę gotową przesmażoną cebulą i boczkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły