Example thumb
1

Składniki

2 Kilogramy
Fasolka szparagowa żółta
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
marchew
500 Gramów
cebula
500 Gramów
przecier pomidorowy
1 Szklanka
olej
4 Sztuki
liść laurowy
5 Łyżek
cukier
1 Łyżka
sól
2 Łyżki
Ocet 10%
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na pół.
  2. Wielki garnek wypełniamy do 3/4 wodą, zagotowujemy, wrzucamy 1 łyżkę cukru i fasolkę. Gotujemy 15 minut i odcedzamy. Marchewkę i cebulę obieramy i myjemy.
  3. Do drugiego wielkiego garnka wlewamy olej i na gorący już tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę. Dusimy 10 minut i dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę. Dusimy kolejne 15 minut. Następnie dodajemy fasolkę, przecier, liście laurowe, pozostałe 4 łyżki cukru, sól, ocet i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy i dusimy razem 15 minut.
  4. Jeszcze gorącą potrawę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut.
  5. Przed podaniem najlepiej wylać zawartość słoika na patelnię i podawać jako gorący dodatek do kaszy.

Opis

Gdy nie ma w zimie pomysłu na obiad to taki słoik rozwiązuje problem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!