1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
2 Łyżeczki
zioła
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
4 Sztuki
pomidor
2 Łyżki
olej
50 Dekagramów
Fasola szparagowa
30 Dekagramów
Kiełbasa lubuska
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
  2. W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.
  3. Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.
  4. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.
  5. Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.

Opis

Pyszne, sycące danie:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!