Fasolka w pomidorach z kiełbasą
m7
Pyszne, sycące danie:)
1
0 / 0
Pyszne, sycące danie:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
2 łyżecz. zioła
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
4 szt. pomidor
2 łyżka olej
50 dag. fasola szparagowa
30 dag. kiełbasa lubuska
Przygotowanie
1
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
2
W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.
3
Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.
4
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.
5
Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.