1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
2 Łyżeczki
zioła
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
4 Sztuki
pomidor
2 Łyżki
olej
50 Dekagramów
Fasola szparagowa
30 Dekagramów
Kiełbasa lubuska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
  2. W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.
  3. Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.
  4. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.
  5. Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.

Opis

Pyszne, sycące danie:)

Podobne przepisy

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Stek wołowy z kaszą gryczaną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Stek wołowy z kaszą gryczaną

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Szaszłyki z indyka

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szaszłyki z indyka

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!