Fasolka w pomidorach z kiełbasą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka w pomidorach z kiełbasą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975637178.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, sycące danie:)
1
0 / 0
Pyszne, sycące danie:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
2 łyżecz. zioła
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
4 szt. pomidor
2 łyżka olej
50 dag. fasola szparagowa
30 dag. kiełbasa lubuska
Przygotowanie
1
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
2
W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.
3
Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.
4
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.
5
Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.