Fasolka w pomidorach z kiełbasą
m7
Pyszne, sycące danie:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne, sycące danie:)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka słodka
2 łyżecz. zioła
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
4 szt. pomidor
2 łyżka olej
50 dag. fasola szparagowa
30 dag. kiełbasa lubuska
Przygotowanie
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.
Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.
Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
229
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.