1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka słodka
2 Łyżeczki
zioła
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
4 Sztuki
pomidor
2 Łyżki
olej
50 Dekagramów
Fasola szparagowa
30 Dekagramów
Kiełbasa lubuska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.
  2. W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.
  3. Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.
  4. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.
  5. Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.

Opis

Pyszne, sycące danie:)

Podobne przepisy

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i kaparami

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Stek wołowy z kaszą gryczaną

Łatwy Do 40 min
Stek wołowy z kaszą gryczaną

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!