Fasolka w pomidorach z kiełbasą

m7
Fasolka w pomidorach z kiełbasą

1

0 / 0

Pyszne, sycące danie:)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka słodka

2 łyżecz. zioła

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

4 szt. pomidor

2 łyżka olej

50 dag. fasola szparagowa

30 dag. kiełbasa lubuska

Przygotowanie


1

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.

2

W międzyczasie posiekać drobno cebulkę, zeszklić na łyżce oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.

3

Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.

4

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.

5

Na patelni na łyżce oleju odsmażyć kiełbaskę pokrojoną w kosteczkę. Dodać do sosu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

229

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły