Fasolka szparagowa zasmażana z miodem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka szparagowa zasmażana z miodem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977202766.jpeg&w=3840&q=75)
Słodkie wydanie fasolki.
0
0 / 0
Słodkie wydanie fasolki.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg fasola szparagowa
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka miód
0
0.50 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
1
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i - jak są
2
zbyt duże strączki - dzielimy na mniejsze
3
kawałki.
4
Gotujemy na miękko w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy na sitko i odstawiamy do ostygnięcia.
5
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy
6
fasolkę. Mieszamy.
7
Dodajemy miód i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
8
Na koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały
9
czas mieszjąc.
10
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.