0

Składniki

1 Kilogram
Fasola szparagowa
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżki
miód
0 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i - jak są
  2. zbyt duże strączki - dzielimy na mniejsze
  3. kawałki.
  4. Gotujemy na miękko w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy na sitko i odstawiamy do ostygnięcia.
  5. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy
  6. fasolkę. Mieszamy.
  7. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  8. Na koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały
  9. czas mieszjąc.
  10. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

Słodkie wydanie fasolki.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Burgery drobiowe fit z botwinką

Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Cykoriowe świdry

Łatwy Do 15 min
Cykoriowe świdry

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!