Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

m7
Fasolka szparagowa zasmażana z miodem

0

0 / 0

Słodkie wydanie fasolki.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg fasola szparagowa

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka miód

0

0.50 szkl. bułka tarta

Przygotowanie


1

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i - jak są

2

zbyt duże strączki - dzielimy na mniejsze

3

kawałki.

4

Gotujemy na miękko w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy na sitko i odstawiamy do ostygnięcia.

5

Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy

6

fasolkę. Mieszamy.

7

Dodajemy miód i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.

8

Na koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały

9

czas mieszjąc.

10

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

144

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

31

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły