Fasolka szparagowa zasmażana z miodem
m7
Słodkie wydanie fasolki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
144
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Słodkie wydanie fasolki.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg fasola szparagowa
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka miód
0.50 szkl. bułka tarta
Przygotowanie
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i - jak są
zbyt duże strączki - dzielimy na mniejsze
kawałki.
Gotujemy na miękko w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy na sitko i odstawiamy do ostygnięcia.
Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy
fasolkę. Mieszamy.
Dodajemy miód i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Na koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały
czas mieszjąc.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
144
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.