0

Składniki

1 Kilogram
Fasola szparagowa
1 Szczypta
sól, pieprz
2 Łyżki
miód
0 Dekagramów
masło
0.5 Szklanki
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i - jak są
  2. zbyt duże strączki - dzielimy na mniejsze
  3. kawałki.
  4. Gotujemy na miękko w wodzie z dodatkiem soli i pieprzu. Gotową przelewamy na sitko i odstawiamy do ostygnięcia.
  5. Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy
  6. fasolkę. Mieszamy.
  7. Dodajemy miód i dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
  8. Na koniec wsypujemy bułkę, podsmażamy cały
  9. czas mieszjąc.
  10. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Opis

Słodkie wydanie fasolki.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Przepis
Trudny Do 1 godz
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z 3 SERAMI

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Przepis
Łatwy Do 15 min
Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!