0

Składniki

1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
tymianek
400 Gramów
Fasolka szparagowa mrożona
400 Gramów
Wątroba cielęca
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
cebula
4 Łyżki
masło śmietankowe
3 Łyżki
mąka pszenna tortowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę i czosnek obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Fasolkę umyć, odciąć końce, przekroić na pół. Na patelni rozgrzać połowę masła i zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać fasolkę i dusić razem z cebulą pod przykryciem na małym ogniu aż fasolka będzie miękka. W tym czasie wątróbkę umyć, oczyścić z błon, osuszyć pokroić w plastry (wątróbkę cielecą) bądź na mniejsze kawałki (wątróbkę drobiową) i obtoczyć w mące. Fasolkę z cebulką odsunąć na brzeg patelni albo wyjąć i trzymać w cieple. Resztę masła podgrzać na tej samej patelni, włożyć wątróbkę i smażyć 3-4 minuty z każdej strony. Usmażoną wątróbkę oprószyć solą i pieprzem, obłożyć fasolką. Doprawić tymiankiem, solą i pioerzem. Podgrzewać razem jeszcze 5 minut.

Opis

Dla smokoszy wątróbki. Pyszna wątróbka z fasolką. Przepis z pewnej gazety.

Podobne przepisy

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz.

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz.

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz.

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min.

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!