Fasolka szparagowa z wątróbką cielęcą

m7
Fasolka szparagowa z wątróbką cielęcą

0

0 / 0

Dla smokoszy wątróbki. Pyszna wątróbka z fasolką. Przepis z pewnej gazety.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz

1 szcz. tymianek

400 g fasolka szparagowa mrożona

400 g wątroba cielęca

2 szt. czosnek

1 szt. cebula

4 łyżka masło śmietankowe

3 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Cebulę i czosnek obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę. Fasolkę umyć, odciąć końce, przekroić na pół. Na patelni rozgrzać połowę masła i zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać fasolkę i dusić razem z cebulą pod przykryciem na małym ogniu aż fasolka będzie miękka. W tym czasie wątróbkę umyć, oczyścić z błon, osuszyć pokroić w plastry (wątróbkę cielecą) bądź na mniejsze kawałki (wątróbkę drobiową) i obtoczyć w mące. Fasolkę z cebulką odsunąć na brzeg patelni albo wyjąć i trzymać w cieple. Resztę masła podgrzać na tej samej patelni, włożyć wątróbkę i smażyć 3-4 minuty z każdej strony. Usmażoną wątróbkę oprószyć solą i pieprzem, obłożyć fasolką. Doprawić tymiankiem, solą i pioerzem. Podgrzewać razem jeszcze 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły