Fasolka szparagowa z bułką tartą

m7

Dodatek do dań mięsnych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
112
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.2 / 6
Dodatek do dań mięsnych.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka masło roślinne
3 łyżka bułka tarta
30 dag. fasola szparagowa
Przygotowanie
Od fasolki szparagowej odciąć końcówki. Ugotować ją do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić na sitku.
Na patelni rozgrzać masełko( może być zamiast masła oliwa), dodać fasolkę i delikatnie poddusić dodając sól i pieprz do smaku.
Na koniec dodać bułkę tartą i całość wymieszać ze sobą. Podsmażać do momentu, gdy bułka się delikatnie zrumieni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
112
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.