Fasolka szparagowa z bułką tartą

m7
Fasolka szparagowa z bułką tartą

0

3.2 / 6

Dodatek do dań mięsnych.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szcz. sól, pieprz

2 łyżka masło roślinne

3 łyżka bułka tarta

30 dek. fasola szparagowa

Przygotowanie


1

Od fasolki szparagowej odciąć końcówki. Ugotować ją do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić na sitku.

2

Na patelni rozgrzać masełko( może być zamiast masła oliwa), dodać fasolkę i delikatnie poddusić dodając sól i pieprz do smaku.

3

Na koniec dodać bułkę tartą i całość wymieszać ze sobą. Podsmażać do momentu, gdy bułka się delikatnie zrumieni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły