Fasolka szparagowa z bułką tartą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka szparagowa z bułką tartą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975295954.jpeg&w=3840&q=75)
Dodatek do dań mięsnych.
0
3.2 / 6
Dodatek do dań mięsnych.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka masło roślinne
3 łyżka bułka tarta
30 dag. fasola szparagowa
Przygotowanie
1
Od fasolki szparagowej odciąć końcówki. Ugotować ją do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić na sitku.
2
Na patelni rozgrzać masełko( może być zamiast masła oliwa), dodać fasolkę i delikatnie poddusić dodając sól i pieprz do smaku.
3
Na koniec dodać bułkę tartą i całość wymieszać ze sobą. Podsmażać do momentu, gdy bułka się delikatnie zrumieni.