Fasolka szparagowa z bułką tartą

m7
Fasolka szparagowa z bułką tartą

Średnia 3.2 / 6

Oceń!

Dodatek do dań mięsnych.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka masło roślinne

3 łyżka bułka tarta

30 dag. fasola szparagowa

Przygotowanie


Od fasolki szparagowej odciąć końcówki. Ugotować ją do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić na sitku.

Na patelni rozgrzać masełko( może być zamiast masła oliwa), dodać fasolkę i delikatnie poddusić dodając sól i pieprz do smaku.

Na koniec dodać bułkę tartą i całość wymieszać ze sobą. Podsmażać do momentu, gdy bułka się delikatnie zrumieni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

112

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły