Fasolka szparagowa z boczkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Fasolka szparagowa z boczkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976425346.jpeg&w=3840&q=75)
Dodatek do obiadu
0
0 / 0
Dodatek do obiadu
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
250 g fasola szparagowa
100 g boczek
4 łyżka olej
Przygotowanie
1
Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.
2
Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.
3
Można spiąć wykałaczkami.
4
Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku