Fasolka szparagowa z boczkiem
eluchap
Dodatek do obiadu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dodatek do obiadu
3
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
250 g fasola szparagowa
100 g boczek
4 łyżka olej
Przygotowanie
Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.
Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.
Można spiąć wykałaczkami.
Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku
Wartości odżywcze na porcję
Energia
164
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
3
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.