0

Składniki

250 Gramów
Fasola szparagowa
100 Gramów
boczek
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.
  3. Można spiąć wykałaczkami.
  4. Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku

Opis

Dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Burgery drobiowe fit z botwinką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Burgery drobiowe fit z botwinką

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Ciecierzyca po arabsku

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ciecierzyca po arabsku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!