Fasolka szparagowa z boczkiem

eluchap
Fasolka szparagowa z boczkiem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dodatek do obiadu

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

250 g fasola szparagowa

100 g boczek

4 łyżka olej

Przygotowanie


Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.

Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.

Można spiąć wykałaczkami.

Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku

Wartości odżywcze na porcję


Energia

164

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły