0

Składniki

250 Gramów
Fasola szparagowa
100 Gramów
boczek
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.
  3. Można spiąć wykałaczkami.
  4. Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku

Opis

Dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz

Pęczotto ze szparagami i zielonym groszkiem

Średni Do 1 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!