0

Składniki

250 Gramów
Fasola szparagowa
100 Gramów
boczek
4 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.
  3. Można spiąć wykałaczkami.
  4. Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku

Opis

Dodatek do obiadu

Podobne przepisy

Bigos świąteczny

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Szaszłyk, który zawsze wychodzi!

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyk, który zawsze wychodzi!

Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Makaron z bobem, boczkiem i suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z bobem, boczkiem i suszonymi pomidorami

Makaron z sosem pomidorowym i rozmarynem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z sosem pomidorowym i rozmarynem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!