0

Składniki

1 Kilogram
fasolka szparagowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę szparagową przygotować do gotowania-umyć,obciąć "ogonki",wyciąć włókna.
  2. do wrzącej wody wrzucić przygotowaną fasolkę szparagową i od momentu wrzenia wody gotować 8 minut. W między czasie przygotować zalewę:na 1 litr wody dodać pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego(lub soku z cytryny).
  3. po 8 minutach fasolkę szparagową odcedzić i włożyć do słoików( nie za ciasno),zalać gorącą zalewą i lekko zakręcić.Można zalewę lać do brzegów słoika lub też zostawić troszkę miejsca.
  4. gotowe słoiki pasteryzować w głębokim garnku około 40 minut, polecam pasteryzację mokrą, moim zdaniem "sucha" w piekarniku nie daje efektów.

Opis

Fasolka szparagowa o każdej porze roku;-)))bardzo dobra szczególnie w zimie kiedy nie ma upraw. Doskonała jako dodatek,ale sama jest równie smaczna

Podobne przepisy

Barszcz wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Barszcz wigilijny

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Paluszki łososiem zawijane

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!