0

Składniki

1 Kilogram
fasolka szparagowa
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
Kwasek cytrynowy
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę szparagową przygotować do gotowania-umyć,obciąć "ogonki",wyciąć włókna.
  2. do wrzącej wody wrzucić przygotowaną fasolkę szparagową i od momentu wrzenia wody gotować 8 minut. W między czasie przygotować zalewę:na 1 litr wody dodać pół łyżeczki soli i ćwierć łyżeczki kwasku cytrynowego(lub soku z cytryny).
  3. po 8 minutach fasolkę szparagową odcedzić i włożyć do słoików( nie za ciasno),zalać gorącą zalewą i lekko zakręcić.Można zalewę lać do brzegów słoika lub też zostawić troszkę miejsca.
  4. gotowe słoiki pasteryzować w głębokim garnku około 40 minut, polecam pasteryzację mokrą, moim zdaniem "sucha" w piekarniku nie daje efektów.

Opis

Fasolka szparagowa o każdej porze roku;-)))bardzo dobra szczególnie w zimie kiedy nie ma upraw. Doskonała jako dodatek,ale sama jest równie smaczna

Podobne przepisy

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 20 min.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!