Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z parmezanem
maspexdigital
Fasolka szparagowa w nowej odsłonie :) Pyszne wegańskie danie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.2 / 9
Fasolka szparagowa w nowej odsłonie :) Pyszne wegańskie danie!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g fasolka szparagowa żółta
1 opak. pomidory krojone łowicz
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. sól, pieprz, cukier
2 łyżka masło klarowane
1 opak. parmezan
Przygotowanie
W osolonej wodzie ugotować al dente fasolkę, odcedzając zostawić 1 szklankę wody.
Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno pokroić, dodać do cebuli, podsmażyć. Następnie dodać przecier, wlać wodę z gotowania się fasolki i zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.
Przełożyć na półmisek, a wierzch posypać parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
448
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
30
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.