Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z parmezanem

maspexdigital
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z parmezanem

0

4.2 / 9

Fasolka szparagowa w nowej odsłonie :) Pyszne wegańskie danie!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 g fasolka szparagowa żółta

1 opak. pomidory krojone łowicz

2 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. sól, pieprz, cukier

2 łyżka masło klarowane

1 opak. parmezan

Przygotowanie


1

W osolonej wodzie ugotować al dente fasolkę, odcedzając zostawić 1 szklankę wody.

2

Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.

3

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno pokroić, dodać do cebuli, podsmażyć. Następnie dodać przecier, wlać wodę z gotowania się fasolki i zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.

4

Przełożyć na półmisek, a wierzch posypać parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

448

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły