Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z parmezanem
maspexdigital
0
4.2 / 9
Fasolka szparagowa w nowej odsłonie :) Pyszne wegańskie danie!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
500 g fasolka szparagowa żółta
1 opak. pomidory krojone łowicz
2 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
1 szcz. sól, pieprz, cukier
2 łyżka masło klarowane
1 opak. parmezan
Przygotowanie
1
W osolonej wodzie ugotować al dente fasolkę, odcedzając zostawić 1 szklankę wody.
2
Na maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.
3
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i drobno pokroić, dodać do cebuli, podsmażyć. Następnie dodać przecier, wlać wodę z gotowania się fasolki i zagotować. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem.
4
Przełożyć na półmisek, a wierzch posypać parmezanem.