Fasolka szparagowa w słoiku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka szparagowa w słoiku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976509503.jpeg&w=3840&q=75)
Dobry dodatek do krokietów.
0
0 / 0
Dobry dodatek do krokietów.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. cukier
500 g fasolka szparagowa
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka ocet
2 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
1
Fasolkę pokroić na pół lub na 3 części i ugotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew zetrzeć na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę i smażyć pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodać fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Taką fasolkę przekładać do słoików i pasteryzować ok. 50 min.