Example thumb
0

Składniki

1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
cukier
500 Gramów
fasolka szparagowa
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
ocet
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min. Taką fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.

Opis

dobry dodatek do krokietów

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!