Fasolka szparagowa w słoiku
m7
Dobry dodatek do krokietów.
0
0 / 0
Dobry dodatek do krokietów.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka cukier
500 g fasolka szparagowa
1 szt. marchew
1 szt. cebula
1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka ocet
2 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
1
Fasolkę pokroić na pół lub na 3 części i ugotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew zetrzeć na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę i smażyć pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodać fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Taką fasolkę przekładać do słoików i pasteryzować ok. 50 min.