Fasolka szparagowa w słoiku

m7
Fasolka szparagowa w słoiku

0

0 / 0

Dobry dodatek do krokietów.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka sól

1 łyżeczka cukier

500 g fasolka szparagowa

1 szt. marchew

1 szt. cebula

1 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka ocet

2 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Fasolkę pokroić na pół lub na 3 części i ugotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew zetrzeć na dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę i smażyć pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodać fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Taką fasolkę przekładać do słoików i pasteryzować ok. 50 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły