Fasolka szparagowa w pomidorach

uwielbiampl
Fasolka szparagowa w pomidorach

1

0 / 0

Fasolka szparagowa w pomidorach - przepyszne danie kuchni wegetariańskiej. Do przygotowania potrawy wystarczy Ci jedynie 40 minut, a niezwykłe umiejętności kucharskie nie są wymagane. Prosty, zdrowy przepis na każdą okazję.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg fasolka szparagowa

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

5 szt. pomidor

1 szt. czosnek

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Fasolkę myjemy i obcinamy końce.

2

Gotujemy ją al dente w osolonej wodzie.

3

Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę w dużym garnku.

4

Dodajemy pokrojone pomidory bez skórki i całość dusimy.

5

Odlewamy część soku i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.

6

Fasolkę wkładamy na półmisek i polewamy sosem pomidorowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły