2

Składniki

1 Kilogram
fasolka szparagowa
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
pomidor
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę myjemy i obcinamy końce.
  2. Gotujemy ją al dente w osolonej wodzie.
  3. Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę w dużym garnku.
  4. Dodajemy pokrojone pomidory bez skórki i całość dusimy.
  5. Odlewamy część soku i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
  6. Fasolkę wkładamy na półmisek i polewamy sosem pomidorowym.

Opis

Fasolka szparagowa w pomidorach

Podobne przepisy

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gulasz wołowy

Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!