Fasolka szparagowa w pomidorach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Fasolka szparagowa w pomidorach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975210573.jpeg&w=3840&q=75)
Fasolka szparagowa w pomidorach - przepyszne danie kuchni wegetariańskiej. Do przygotowania potrawy wystarczy Ci jedynie 40 minut, a niezwykłe umiejętności kucharskie nie są wymagane. Prosty, zdrowy przepis na każdą okazję.
1
0 / 0
Fasolka szparagowa w pomidorach - przepyszne danie kuchni wegetariańskiej. Do przygotowania potrawy wystarczy Ci jedynie 40 minut, a niezwykłe umiejętności kucharskie nie są wymagane. Prosty, zdrowy przepis na każdą okazję.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg fasolka szparagowa
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
5 szt. pomidor
1 szt. czosnek
1 szt. cebula
Przygotowanie
Fasolkę myjemy i obcinamy końce.
Gotujemy ją al dente w osolonej wodzie.
Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę w dużym garnku.
Dodajemy pokrojone pomidory bez skórki i całość dusimy.
Odlewamy część soku i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Fasolkę wkładamy na półmisek i polewamy sosem pomidorowym.