2

Składniki

1 Kilogram
fasolka szparagowa
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
pomidor
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolkę myjemy i obcinamy końce.
  2. Gotujemy ją al dente w osolonej wodzie.
  3. Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę w dużym garnku.
  4. Dodajemy pokrojone pomidory bez skórki i całość dusimy.
  5. Odlewamy część soku i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
  6. Fasolkę wkładamy na półmisek i polewamy sosem pomidorowym.

Opis

Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!