Fasolka szparagowa w pomidorach

uwielbiampl

Fasolka szparagowa w pomidorach - przepyszne danie kuchni wegetariańskiej. Do przygotowania potrawy wystarczy Ci jedynie 40 minut, a niezwykłe umiejętności kucharskie nie są wymagane. Prosty, zdrowy przepis na każdą okazję.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
142
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Fasolka szparagowa w pomidorach - przepyszne danie kuchni wegetariańskiej. Do przygotowania potrawy wystarczy Ci jedynie 40 minut, a niezwykłe umiejętności kucharskie nie są wymagane. Prosty, zdrowy przepis na każdą okazję.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg fasolka szparagowa
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
5 szt. pomidor
1 szt. czosnek
1 szt. cebula
Przygotowanie
Fasolkę myjemy i obcinamy końce.
Gotujemy ją al dente w osolonej wodzie.
Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę w dużym garnku.
Dodajemy pokrojone pomidory bez skórki i całość dusimy.
Odlewamy część soku i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Fasolkę wkładamy na półmisek i polewamy sosem pomidorowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
142
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
31
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.