2

Składniki

1 Kilogram
fasolka szparagowa
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
5 Sztuk
pomidor
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
cebula
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę myjemy i obcinamy końce.
  2. Gotujemy ją al dente w osolonej wodzie.
  3. Pokrojoną cebulę i czosnek wrzucamy na rozgrzaną oliwę w dużym garnku.
  4. Dodajemy pokrojone pomidory bez skórki i całość dusimy.
  5. Odlewamy część soku i doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
  6. Fasolkę wkładamy na półmisek i polewamy sosem pomidorowym.

Opis

Fasolka szparagowa w pomidorach

Podobne przepisy

Diabelski Kurczak

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Burrito

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Burrito

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!