Fasolka szparagowa do obiadu

m7

Fasolka w bułce świetnie nadaje się do dań mięsnych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Fasolka w bułce świetnie nadaje się do dań mięsnych.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
6 łyżka bułka tarta
30 dag. fasolka szparagowa
0.50 kostka masło
Przygotowanie
Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki.
Następnie wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do momentu, aż fasolka będzie miękka.
Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy i z powrotem wkładamy do garnka.
Dodajemy masło i bułkę tartą.
Podgrzewając na małym ogniu, mieszamy, aż fasolka będzie dobrze obtoczona w bułce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
255
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.