0

Składniki

6 Łyżek
bułka tarta
30 Dekagramów
fasolka szparagowa
0.5 Kostki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki.
  2. Następnie wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do momentu, aż fasolka będzie miękka.
  3. Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy i z powrotem wkładamy do garnka.
  4. Dodajemy masło i bułkę tartą.
  5. Podgrzewając na małym ogniu, mieszamy, aż fasolka będzie dobrze obtoczona w bułce.

Opis

Fasolka w bułce świetnie nadaje się do dań mięsnych.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!