Fasolka po toskańsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Fasolka po toskańsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9209-1702058107032.jpeg&w=3840&q=75)
Toskania - kraina, które nieodzownie kojarzy się z winem, oliwkami i… pysznymi, dojrzewającymi w promieniach słonecznych pomidorami. To właśnie one nadają przepisowi na toskańską fasolkę niepowtarzalnego smaku. Sprawdź go już dziś!
2
4 / 1
Toskania - kraina, które nieodzownie kojarzy się z winem, oliwkami i… pysznymi, dojrzewającymi w promieniach słonecznych pomidorami. To właśnie one nadają przepisowi na toskańską fasolkę niepowtarzalnego smaku. Sprawdź go już dziś!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 łyżecz. bazylia
450 g pomidor
0.30 szkl. oliwa
1 szt. fasola czerwona konserwowa
4 szt. czosnek
Przygotowanie
Czosnek podsmażamy na oliwie, a kiedy nabierze złocistego koloru, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory (przecier pomidorowy), szałwię (lub zioła), sól i pieprz.
Dusimy na wolnym ogniu przez 10 minut. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodajemy fasolkę i dusimy jeszcze przez 15 minut. Podajemy z chlebem.