Fasolka po mojemu

m7
Fasolka po mojemu

0

0 / 0

fasolka na boczku wędzonym

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

2 szt. kiełbasa krakowska sucha

2 szt. cebula

2 szt. marchew

1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

0.30 szt. nać pietruszki

30 dag. boczek wędzony

0.50 kg fasola biała sucha

Przygotowanie


1

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

434

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły