Fasolka po mojemu
m7
fasolka na boczku wędzonym
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
fasolka na boczku wędzonym
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. kiełbasa krakowska sucha
2 szt. cebula
2 szt. marchew
1 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
0.30 szt. nać pietruszki
30 dag. boczek wędzony
0.50 kg fasola biała sucha
Przygotowanie
Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
434
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.