0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Kiełbasa krakowska sucha
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
0.3 Sztuki
nać pietruszki
30 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Kilograma
Fasola biała sucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.

Opis

fasolka na boczku wędzonym

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Przepis
Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!