0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Kiełbasa krakowska sucha
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
koncentrat pomidorowy
0.3 Sztuki
nać pietruszki
30 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Kilograma
Fasola biała sucha
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.

Opis

fasolka na boczku wędzonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!