0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
Kiełbasa krakowska sucha
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
0.3 Sztuki
nać pietruszki
30 Dekagramów
boczek wędzony
0.5 Kilograma
Fasola biała sucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.

Opis

fasolka na boczku wędzonym

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Pieczeń wołowa

Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min
Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!