Fasolka po bretońsku z mięsem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Fasolka po bretońsku z mięsem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977248901.jpeg&w=3840&q=75)
Smacznego
1
0 / 0
Smacznego
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. cebula
2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka papryka słodka
1 łyżka sól, pieprz
50 dag. fasola biała sucha
70 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
1
Umytą fasolę moczymy przez noc.
2
Następnie gotujemy do miękkości.
3
Na patelni podsmażamy, pokrojoną na małe kawałki mięso .Podsmażamy drobną pokrojoną cebulę i czosnek.
4
Miękkie mięso, cebulę ,czosnek, przyprawy dodajemy do fasoli podlewamy 1 szklanka wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę gotujemy.