Fasolka po bretońsku z mięsem
eluchap
Smacznego
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Smacznego
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. cebula
2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka papryka słodka
1 łyżka sól, pieprz
50 dag. fasola biała sucha
70 dag. mięso wieprzowe
Przygotowanie
Umytą fasolę moczymy przez noc.
Następnie gotujemy do miękkości.
Na patelni podsmażamy, pokrojoną na małe kawałki mięso .Podsmażamy drobną pokrojoną cebulę i czosnek.
Miękkie mięso, cebulę ,czosnek, przyprawy dodajemy do fasoli podlewamy 1 szklanka wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę gotujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
322
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.