Fasolka po bretońsku z mięsem
eluchap
Smacznego
0
0 / 0
Smacznego
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. cebula
2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka papryka słodka
1 łyżka sól, pieprz
50 dek. fasola biała sucha
70 dek. mięso wieprzowe
Przygotowanie
1
Umytą fasolę moczymy przez noc.
2
Następnie gotujemy do miękkości.
3
Na patelni podsmażamy, pokrojoną na małe kawałki mięso .Podsmażamy drobną pokrojoną cebulę i czosnek.
4
Miękkie mięso, cebulę ,czosnek, przyprawy dodajemy do fasoli podlewamy 1 szklanka wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę gotujemy.