Fasolka po bretońsku z mięsem

eluchap
Fasolka po bretońsku z mięsem

1

0 / 0

Smacznego

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. cebula

2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka papryka słodka

1 łyżka sól, pieprz

50 dag. fasola biała sucha

70 dag. mięso wieprzowe

Przygotowanie


1

Umytą fasolę moczymy przez noc.

2

Następnie gotujemy do miękkości.

3

Na patelni podsmażamy, pokrojoną na małe kawałki mięso .Podsmażamy drobną pokrojoną cebulę i czosnek.

4

Miękkie mięso, cebulę ,czosnek, przyprawy dodajemy do fasoli podlewamy 1 szklanka wody, dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę gotujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

322

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły