0

Składniki

1 Kilogram
Fasola biała sucha
0 Szczypt
oregano
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
przecier pomidorowy
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
majeranek
1 Łyżka
sól, pieprz
1 Łyżka
cukier
70 Dekagramów
Wędlina
30 Dekagramów
boczek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę namoczyć w wodzie przez 12 godz. i ugotować w tej samej wodzie aż do miękkości.
  2. Boczek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę nadal smażyć.
  3. Do ugotowanej fasoli dodać wędliny z cebulą, koncentrat pomidorowy,cukier, rozgnieciony czosnek,przyprawy i 1.5 szklanki wody.
  4. Wszystko razem podgotować, delikatnie mieszając.

Opis

Smacznego

Podobne przepisy

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Makaron bolognese w paprykach

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron bolognese w paprykach

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Pita z grillowanym kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ketchupowe klopsy z mięsa mielonego z indyka

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!