Fasolka po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Fasolka po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974150752.jpeg&w=3840&q=75)
Smacznego
0
0 / 0
Smacznego
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg fasola biała sucha
0
2 szt. cebula
2 szt. przecier pomidorowy łowicz
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka majeranek
1 łyżka sól, pieprz
1 łyżka cukier
70 dag. wędlina
30 dag. boczek
Przygotowanie
1
Fasolę namoczyć w wodzie przez 12 godz. i ugotować w tej samej wodzie aż do miękkości.
2
Boczek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę nadal smażyć.
3
Do ugotowanej fasoli dodać wędliny z cebulą, koncentrat pomidorowy,cukier, rozgnieciony czosnek,przyprawy i 1.5 szklanki wody.
4
Wszystko razem podgotować, delikatnie mieszając.