Fasolka po bretońsku

eluchap
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

Smacznego

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg fasola biała sucha

0

2 szt. cebula

2 szt. przecier pomidorowy łowicz

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka majeranek

1 łyżka sól, pieprz

1 łyżka cukier

70 dag. wędlina

30 dag. boczek

Przygotowanie


1

Fasolę namoczyć w wodzie przez 12 godz. i ugotować w tej samej wodzie aż do miękkości.

2

Boczek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę nadal smażyć.

3

Do ugotowanej fasoli dodać wędliny z cebulą, koncentrat pomidorowy,cukier, rozgnieciony czosnek,przyprawy i 1.5 szklanki wody.

4

Wszystko razem podgotować, delikatnie mieszając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

496

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

18

gram

Tłuszcze

38

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły