0

Składniki

1 Kilogram
Fasola biała sucha
0 Szczypt
oregano
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
przecier pomidorowy
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
majeranek
1 Łyżka
sól, pieprz
1 Łyżka
cukier
70 Dekagramów
Wędlina
30 Dekagramów
boczek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolę namoczyć w wodzie przez 12 godz. i ugotować w tej samej wodzie aż do miękkości.
  2. Boczek, kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę nadal smażyć.
  3. Do ugotowanej fasoli dodać wędliny z cebulą, koncentrat pomidorowy,cukier, rozgnieciony czosnek,przyprawy i 1.5 szklanki wody.
  4. Wszystko razem podgotować, delikatnie mieszając.

Opis

Smacznego

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!