Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Fasola biała sucha
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1.5 Szklanki
koncentrat pomidorowy
2 Sztuki
cebula
40 Dekagramów
Kiełbasa zwyczajna
30 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 1-2 godziny.
  2. Następnie gotujemy do miękkości, a po ugotowaniu wykładamy na sito, żeby ociekła.
  3. W międzyczasie cebulę obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Kiełbasę i boczek również kroimy w kostkę.
  4. Kiełbasę, boczek oraz cebulę podsmażamy w dużym garnku. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz fasolę i dusimy pod przykryciem 5-10 minut.
  5. Podajemy z pieczywem.

Opis

Rozgrzewająca....

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!