Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

Rozgrzewająca i sycąca fasolka po bretońsku.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg fasola biała sucha

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1.50 szkl. koncentrat pomidorowy łowicz

2 szt. cebula

40 dag. kiełbasa zwyczajna

30 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Fasolę moczyć w zimnej wodzie przez 1-2 godziny.

2

Następnie gotować do miękkości, a po ugotowaniu odcedzić.

3

W międzyczasie cebulę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Kiełbasę i boczek również pokroić w kostkę.

4

Kiełbasę, boczek oraz cebulę podsmażyć w dużym garnku. Dodać koncentrat pomidorowy oraz fasolę i dusić pod przykryciem 5-10 minut.

5

Podawać z pieczywem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

690

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

50

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły