Fasolka po bretońsku
m7
Rozgrzewająca i sycąca fasolka po bretońsku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
690
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Rozgrzewająca i sycąca fasolka po bretońsku.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg fasola biała sucha
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1.50 szkl. koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. cebula
40 dag. kiełbasa zwyczajna
30 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
Fasolę moczyć w zimnej wodzie przez 1-2 godziny.
Następnie gotować do miękkości, a po ugotowaniu odcedzić.
W międzyczasie cebulę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Kiełbasę i boczek również pokroić w kostkę.
Kiełbasę, boczek oraz cebulę podsmażyć w dużym garnku. Dodać koncentrat pomidorowy oraz fasolę i dusić pod przykryciem 5-10 minut.
Podawać z pieczywem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
690
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
50
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.