Fasolka po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974316260.jpeg&w=3840&q=75)
Rozgrzewająca i sycąca fasolka po bretońsku.
0
0 / 0
Rozgrzewająca i sycąca fasolka po bretońsku.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg fasola biała sucha
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1.50 szkl. koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. cebula
40 dag. kiełbasa zwyczajna
30 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
1
Fasolę moczyć w zimnej wodzie przez 1-2 godziny.
2
Następnie gotować do miękkości, a po ugotowaniu odcedzić.
3
W międzyczasie cebulę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Kiełbasę i boczek również pokroić w kostkę.
4
Kiełbasę, boczek oraz cebulę podsmażyć w dużym garnku. Dodać koncentrat pomidorowy oraz fasolę i dusić pod przykryciem 5-10 minut.
5
Podawać z pieczywem.