0

Składniki

1 Kilogram
Fasola biała sucha
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1.5 Szklanki
2 Sztuki
cebula
40 Dekagramów
Kiełbasa zwyczajna
30 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez 1-2 godziny.
  2. Następnie gotujemy do miękkości, a po ugotowaniu wykładamy na sito, żeby ociekła.
  3. W międzyczasie cebulę obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Kiełbasę i boczek również kroimy w kostkę.
  4. Kiełbasę, boczek oraz cebulę podsmażamy w dużym garnku. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz fasolę i dusimy pod przykryciem 5-10 minut.
  5. Podajemy z pieczywem.

Opis

Rozgrzewająca....

Podobne przepisy

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz
Uszka z grzybami do barszczu

Zupa cebulowa

Łatwy Do 40 min
Zupa cebulowa

Zupa fasolowa

Łatwy Do 1 godz
Zupa fasolowa

Zupa minestone

Łatwy Do 40 min
Zupa minestone

Zupa z Brokułów z Szynką

Łatwy Do 40 min
Zupa z Brokułów z Szynką

Zupa z czerwonej fasoli

Średni Ponad 3 godz
Zupa z czerwonej fasoli

Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony z kluseczkami grzybowymi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!