0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kość wędzona
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Sztuki
ząbek czosnku
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
70 Dekagramów
Fasola biała sucha
40 Dekagramów
Kiełbasa zwyczajna
40 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolę moczymy w garnku na noc w zimnej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Następnego dnia dolewamy wody,wrzucamy kość wędzoną ,gotujemy do miękkości.W między czasie boczek,cebulę,kiełbasę,paprykę kroimy w kostkę.Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.Dodajemy koncentrat, drobno posiekany czosnek oraz mąkę pszenną.Mieszamy na patelni ok.5 min.robiąc tzw.zasmażkę .Dodajemy do gotującej się fasoli.Kość wyjmujemy,obieramy z mięsa dodajemy do fasoli.Gotujemy razem ok.15 min.na wolnym ogniu.Doprawiamy do smaku.Podajemy z pieczywem.SMACZNEGO

Opis

Polecam.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!