0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kość wędzona
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Sztuki
ząbek czosnku
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
70 Dekagramów
Fasola biała sucha
40 Dekagramów
Kiełbasa zwyczajna
40 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę moczymy w garnku na noc w zimnej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Następnego dnia dolewamy wody,wrzucamy kość wędzoną ,gotujemy do miękkości.W między czasie boczek,cebulę,kiełbasę,paprykę kroimy w kostkę.Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.Dodajemy koncentrat, drobno posiekany czosnek oraz mąkę pszenną.Mieszamy na patelni ok.5 min.robiąc tzw.zasmażkę .Dodajemy do gotującej się fasoli.Kość wyjmujemy,obieramy z mięsa dodajemy do fasoli.Gotujemy razem ok.15 min.na wolnym ogniu.Doprawiamy do smaku.Podajemy z pieczywem.SMACZNEGO

Opis

Polecam.

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!