0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
Kość wędzona
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Sztuki
ząbek czosnku
4 Sztuki
ziele angielskie
4 Sztuki
liść laurowy
2 Łyżki
olej
1 Łyżka
mąka pszenna tortowa
70 Dekagramów
Fasola biała sucha
40 Dekagramów
Kiełbasa zwyczajna
40 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę moczymy w garnku na noc w zimnej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Następnego dnia dolewamy wody,wrzucamy kość wędzoną ,gotujemy do miękkości.W między czasie boczek,cebulę,kiełbasę,paprykę kroimy w kostkę.Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.Dodajemy koncentrat, drobno posiekany czosnek oraz mąkę pszenną.Mieszamy na patelni ok.5 min.robiąc tzw.zasmażkę .Dodajemy do gotującej się fasoli.Kość wyjmujemy,obieramy z mięsa dodajemy do fasoli.Gotujemy razem ok.15 min.na wolnym ogniu.Doprawiamy do smaku.Podajemy z pieczywem.SMACZNEGO

Opis

Polecam.

Podobne przepisy

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!