Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

Polecam.

12

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

1 szt. kość wędzona

2 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

4 szt. ząbek czosnku

4 szt. ziele angielskie

4 szt. liść laurowy

2 łyżka olej

1 łyżka mąka pszenna tortowa

70 dek. fasola biała sucha

40 dek. kiełbasa zwyczajna

40 dek. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Fasolę moczymy w garnku na noc w zimnej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.Następnego dnia dolewamy wody,wrzucamy kość wędzoną ,gotujemy do miękkości.W między czasie boczek,cebulę,kiełbasę,paprykę kroimy w kostkę.Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.Dodajemy koncentrat, drobno posiekany czosnek oraz mąkę pszenną.Mieszamy na patelni ok.5 min.robiąc tzw.zasmażkę .Dodajemy do gotującej się fasoli.Kość wyjmujemy,obieramy z mięsa dodajemy do fasoli.Gotujemy razem ok.15 min.na wolnym ogniu.Doprawiamy do smaku.Podajemy z pieczywem.SMACZNEGO

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły