1

Składniki

1 Kilogram
Fasola biała sucha
0.5 Kilograma
Kiełbasa podwędzana
2 Szczypty
sól, pieprz
200 Gramów
3 Sztuki
kostka rosołowa
3 Łyżki
ketchup
2 Łyżki
mąka
1 Łyżka
majeranek
20 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę wcześniej namaczamy, najlepiej na noc, potem odcedzamy wodę, płuczemy i nalewamy świeżej.
  2. Następnie gotujemy z dodatkiem kostek rosołowych.
  3. W międzyczasie podsmażamy kiełbasę i boczek.
  4. Do ugotowanej fasolki dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup.
  5. Robimy zaprawkę z 2 łyżek mąki i pół szklanki wody i dodajemy do fasolki.
  6. Dodajemy podsmażoną kiełbasę i boczek.
  7. Całość gotujemy dodając do smaku sól, pieprz i majeranek.

Opis

Na każdą okazję

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Bigos z kapusty 2

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos z kapusty 2

Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dietetyczny bigos z młodej kapusty

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!