Fasolka po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977137210.jpeg&w=3840&q=75)
Na każdą okazję
2
0 / 0
Na każdą okazję
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg fasola biała sucha
0.50 kg kiełbasa podwędzana
2 szczyp. sól, pieprz
200 g koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. kostka rosołowa
3 łyżka ketchup kotlin łagodny
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
1 łyżka majeranek
20 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
1
Fasolkę wcześniej namaczamy, najlepiej na noc, potem odcedzamy wodę, płuczemy i nalewamy świeżej.
2
Następnie gotujemy z dodatkiem kostek rosołowych.
3
W międzyczasie podsmażamy kiełbasę i boczek.
4
Do ugotowanej fasolki dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup.
5
Robimy zaprawkę z 2 łyżek mąki i pół szklanki wody i dodajemy do fasolki.
6
Dodajemy podsmażoną kiełbasę i boczek.
7
Całość gotujemy dodając do smaku sól, pieprz i majeranek.