Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

2

0 / 0

Na każdą okazję

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg fasola biała sucha

0.50 kg kiełbasa podwędzana

2 szczyp. sól, pieprz

200 g koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. kostka rosołowa

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

1 łyżka majeranek

20 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Fasolkę wcześniej namaczamy, najlepiej na noc, potem odcedzamy wodę, płuczemy i nalewamy świeżej.

2

Następnie gotujemy z dodatkiem kostek rosołowych.

3

W międzyczasie podsmażamy kiełbasę i boczek.

4

Do ugotowanej fasolki dodajemy koncentrat pomidorowy i ketchup.

5

Robimy zaprawkę z 2 łyżek mąki i pół szklanki wody i dodajemy do fasolki.

6

Dodajemy podsmażoną kiełbasę i boczek.

7

Całość gotujemy dodając do smaku sól, pieprz i majeranek.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

332

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły