0

Składniki

1 Kilogram
Fasola biała sucha
1 Kostka
bazylia
1 Kostka
czosnek
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
6 Łyżek
koncentrat pomidorowy
3 Łyżki
ketchup
5 Łyżek
majeranek
50 Dekagramów
kiełbasa
40 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę opłukujemy w letniej wodzie, następnie wlewamy 2,5 litra wody i zostawiamy na 12 godzin. następnie gotujemy fasole w tej samej wodzie z dodatkiem ziela i listków laurowych około 1 h. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę,podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Tak samo cebulę. Dalej gotujemy, gdy fasolka będzie już miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawy. Fasolkę doprawiamy wg własnego uznania /można dodać więcej lub mniej koncentratu, przypraw/.
  2. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Opis

do świeżych kajzerek

Podobne przepisy

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz

Żeberka wieprzowe po węgiersku

Średni Do 40 min

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!