Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

do świeżych kajzerek

11

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg fasola biała sucha

1 kost. bazylia

1 kost. czosnek

3 szt. cebula

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

6 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

3 łyżka ketchup kotlin łagodny

5 łyżka majeranek

50 dek. kiełbasa

40 dek. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Fasolę opłukujemy w letniej wodzie, następnie wlewamy 2,5 litra wody i zostawiamy na 12 godzin. następnie gotujemy fasole w tej samej wodzie z dodatkiem ziela i listków laurowych około 1 h. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę,podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Tak samo cebulę. Dalej gotujemy, gdy fasolka będzie już miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawy. Fasolkę doprawiamy wg własnego uznania /można dodać więcej lub mniej koncentratu, przypraw/.

2

Podajemy ze świeżym pieczywem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły