0

Składniki

1 Kilogram
Fasola biała sucha
1 Kostka
bazylia
1 Kostka
czosnek
3 Sztuki
cebula
2 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
ziele angielskie
6 Łyżek
3 Łyżki
ketchup
5 Łyżek
majeranek
50 Dekagramów
kiełbasa
40 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę opłukujemy w letniej wodzie, następnie wlewamy 2,5 litra wody i zostawiamy na 12 godzin. następnie gotujemy fasole w tej samej wodzie z dodatkiem ziela i listków laurowych około 1 h. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę,podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Tak samo cebulę. Dalej gotujemy, gdy fasolka będzie już miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawy. Fasolkę doprawiamy wg własnego uznania /można dodać więcej lub mniej koncentratu, przypraw/.
  2. Podajemy ze świeżym pieczywem.

Opis

do świeżych kajzerek

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Bigos myśliwski

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos myśliwski

Nadziewane kiełbaski z grilla

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Nadziewane kiełbaski z grilla

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!