0

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa maggi
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
papryka ostra
500 Gramów
Fasola biała sucha
500 Gramów
kiełbasa
2 Sztuki
Kości wieprzowe
1 Sztuka
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
majeranek
4 Łyżki
mąka
2 Łyżki
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
  2. Na następny dzień gotować w tej samej wodzie.
  3. Gdy fasola będzie prawie miękka dodać kości wędzone, liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Ugotowane kości wyjąć, przestudzić, obrać i wrzucić do fasoli. Kiełbasę pokroić w kostkę lub plasterki i dodać do fasoli.
  5. Wrzucić pozostałe przyprawy do smaku.
  6. Gotować chwilę, dodać majeranek. Na patelni roztopić smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
  7. Gotową zasmażką zagęścić fasolkę.
  8. Ewentualnie doprawić do smaku.

Opis

syta i smaczna fasolka

Podobne przepisy

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!