0

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa maggi
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
papryka ostra
500 Gramów
Fasola biała sucha
500 Gramów
kiełbasa
2 Sztuki
Kości wieprzowe
1 Sztuka
2 Sztuki
liść laurowy
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
majeranek
4 Łyżki
mąka
2 Łyżki
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
  2. Na następny dzień gotować w tej samej wodzie.
  3. Gdy fasola będzie prawie miękka dodać kości wędzone, liść laurowy i ziele angielskie.
  4. Ugotowane kości wyjąć, przestudzić, obrać i wrzucić do fasoli. Kiełbasę pokroić w kostkę lub plasterki i dodać do fasoli.
  5. Wrzucić pozostałe przyprawy do smaku.
  6. Gotować chwilę, dodać majeranek. Na patelni roztopić smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę.
  7. Gotową zasmażką zagęścić fasolkę.
  8. Ewentualnie doprawić do smaku.

Opis

syta i smaczna fasolka

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Bigos kresowy

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos kresowy

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Biała ryba z rzymskiego garnka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!