0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
Papryka mielona
2 Sztuki
cebula
1.5 Sztuki
Kiełbasa toruńska
2 Sztuki
koncentrat pomidorowy 30%
15 Dekagramów
boczek
70 Dekagramów
Fasola biała sucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
  2. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
  3. Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

Opis

Fasolka po bretonsku - potrawa prosta i smaczna:) .....

Podobne przepisy

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!