Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

Fasolka po bretonsku - potrawa prosta i smaczna:) .....

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

2 łyżeczka majeranek

1 łyżeczka papryka mielona

2 szt. cebula

1.50 szt. kiełbasa toruńska

2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

15 dek. boczek

70 dek. fasola biała sucha

Przygotowanie


1

Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.

2

Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.

3

Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły