0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
Papryka mielona
2 Sztuki
cebula
1.5 Sztuki
Kiełbasa toruńska
2 Sztuki
koncentrat pomidorowy 30%
15 Dekagramów
boczek
70 Dekagramów
Fasola biała sucha
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
  2. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
  3. Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

Opis

Fasolka po bretonsku - potrawa prosta i smaczna:) .....

Podobne przepisy

Domowa fasolka po bretońsku

Przepis
Średni Do 3 godz
Domowa fasolka po bretońsku

Bigos z kiszonej kapusty

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos z kiszonej kapusty

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Spaghetti alla carbonara

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti alla carbonara

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Polędwiczki w cieście francuskim

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki w cieście francuskim

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!