Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

Fasolka po bretonsku - potrawa prosta i smaczna:) .....

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

2 łyżecz. majeranek

1 łyżecz. papryka mielona

2 szt. cebula

1.50 szt. kiełbasa toruńska

2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz

15 dag. boczek

70 dag. fasola biała sucha

Przygotowanie


1

Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.

2

Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.

3

Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

499

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły