0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
2 Łyżeczki
majeranek
1 Łyżeczka
Papryka mielona
2 Sztuki
cebula
1.5 Sztuki
Kiełbasa toruńska
2 Sztuki
koncentrat pomidorowy 30%
15 Dekagramów
boczek
70 Dekagramów
Fasola biała sucha
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
  2. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
  3. Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.

Opis

Fasolka po bretonsku - potrawa prosta i smaczna:) .....

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!