Fasolka po bretońsku
m7
Fasolka po bretonsku - potrawa prosta i smaczna:) .....
0
0 / 0
Fasolka po bretonsku - potrawa prosta i smaczna:) .....
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
2 łyżeczka majeranek
1 łyżeczka papryka mielona
2 szt. cebula
1.50 szt. kiełbasa toruńska
2 szt. koncentrat pomidorowy łowicz
15 dek. boczek
70 dek. fasola biała sucha
Przygotowanie
Fasolkę dokładnie wypłukać i namoczyć na 10 godzin.. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, pod koniec gotowania posolić.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć następnie dodać posiekaną cebulę dalej smażąc. Kiełbasę pokroić w kostkę i osobno podsmażyć na patelni.
Do ugotowanej fasolki włożyć boczek z cebulą, kiełbasę, koncentrat pomidorowy, roztarty majeranek i paprykę oraz do smaku sól. Wszystko razem podgotować mieszając.