Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

Fasolka po bretońsku to pomysł na pyszny, jednogarnkowy obiad.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. majeranek

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

400 g kiełbasa

100 g koncentrat pomidorowy łowicz

1 szkl. fasola (drobny jaś )

1 szt. cebula średnia

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Fasolę opłukać, zalać wodą na noc. Następnie ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Wody powinno być ok. 5 cm powyżej poziomu fasolki.

2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkij ilosci oleju, dodać pokrojona kiełbasę, chwilę podsmażyć.

3

Do fasolki dodać cebulę z kiełbasą, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, gotować ok. 5-7 minut często mieszając. Jeśli jest zbyt rzadkie, można zagęścić odrobiną mąki (łyżkę mąki wymieszać z niewielką ilością wody i wlać do fasolki, zagotować, mieszając).

4

Na koniec wsypać majeranek, wymieszać.

5

Podawać ze świeżym pieczywem. Można także dodać do fasolki śmietanę, jeśli ktoś lubi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły