0

Składniki

1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
kiełbasa (np.toruńska, zwyczajna, podwawelska )
100 Gramów
1 Szklanka
Fasola (drobny jaś )
1 Sztuka
Cebula średnia
1 Łyżka
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę opłukać, zalać wodą na noc, ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. (Jeśli za dużo wody, to należy odlać, zostawiając w garnku na ok 5 cm wody nad fasolką)
  2. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkij ilosci oleju, dodać pokrojona kiełbasę, chwilę podsmażyć.
  3. Do fasolki dodać cebulę z kiełbasą, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, gotować ok. 5-7 minut często mieszając. Jeśli jest zbyt rzadkie, można zagęścić odrobiną mąki (łyżkę mąki wymieszać z niewielką ilością wody i wlać do fasolki, zagotować, mieszając).
  4. Na koniec wsypać majeranek, wymieszać.
  5. Podawać ze świeżym pieczywem. Można także dodać do fasolki śmietanę, jeśli ktoś lubi.

Opis

Niby znane danie, a ostatnio koleżnka mnie pytała jak się go przyrządza :)

Podobne przepisy

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kaczka z jabłkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!