0

Składniki

1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do dań z fasoli
3 Łyżki
przecier pomidorowy
25 Dekagramów
Fasola biała sucha
25 Dekagramów
boczek wędzony
20 Dekagramów
Kiełbasa śląska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę zalać wodą i najlepiej zostawić ją na noc.
  2. na drugi dzień w tej samej wodzie ugotować do miękkości.
  3. Dodać pokrojony i podsmażony boczek wraz z cebulą oraz kiełbasę. Całość dusimy.
  4. Na końcu dodajemy przecier, pieprz i przyprawę Prymatu.

Opis

pyszna tradycyjna fasolówka

Podobne przepisy

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz po węgiersku

Średni Do 1 godz.

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz.

Minestrone z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa z krajaneczką

Łatwy Do 1 godz.

Pomidorowa z twistem pomarańczowym

Łatwy Do 40 min.

Rosół

Średni Do 1 godz.

Uszka z grzybami do barszczu

Średni Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!