Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

2.7 / 3

Pyszna tradycyjna fasolówka z dodatkiem boczku i kiełbasy.

6

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. cebula

1 szt. przyprawa do dań z fasoli

3 łyżka przecier pomidorowy łowicz

25 dag. fasola biała sucha

25 dag. boczek wędzony

20 dag. kiełbasa śląska

Przygotowanie


1

Fasolę zalać wodą i najlepiej zostawić ją na noc.

2

Na drugi dzień w tej samej wodzie ugotować do miękkości.

3

Dodać pokrojony i podsmażony boczek wraz z cebulą oraz kiełbasę. Całość dusić.

4

Na końcu dodać przecier, pieprz i przyprawę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

687

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły