0

Składniki

1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
Przyprawa do dań z fasoli
3 Łyżki
przecier pomidorowy
25 Dekagramów
Fasola biała sucha
25 Dekagramów
boczek wędzony
20 Dekagramów
Kiełbasa śląska
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę zalać wodą i najlepiej zostawić ją na noc.
  2. na drugi dzień w tej samej wodzie ugotować do miękkości.
  3. Dodać pokrojony i podsmażony boczek wraz z cebulą oraz kiełbasę. Całość dusimy.
  4. Na końcu dodajemy przecier, pieprz i przyprawę Prymatu.

Opis

pyszna tradycyjna fasolówka

Podobne przepisy

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Gulasz po węgiersku

Przepis
Średni Do 1 godz
Gulasz po węgiersku

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Kółeczka w groszki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kółeczka w groszki

Krem z pora z jajkiem w koszulce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Krem z pora z jajkiem w koszulce

Kremowa zupa chrzanowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kremowa zupa chrzanowa

Minestrone z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Minestrone z makaronem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!