Fasolka po bretońsku

m7

Pyszna tradycyjna fasolówka z dodatkiem boczku i kiełbasy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
687
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
46
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.7 / 3
Pyszna tradycyjna fasolówka z dodatkiem boczku i kiełbasy.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do dań z fasoli
3 łyżka przecier pomidorowy łowicz
25 dag. fasola biała sucha
25 dag. boczek wędzony
20 dag. kiełbasa śląska
Przygotowanie
Fasolę zalać wodą i najlepiej zostawić ją na noc.
Na drugi dzień w tej samej wodzie ugotować do miękkości.
Dodać pokrojony i podsmażony boczek wraz z cebulą oraz kiełbasę. Całość dusić.
Na końcu dodać przecier, pieprz i przyprawę.