Fasolka po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974285795.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna tradycyjna fasolówka z dodatkiem boczku i kiełbasy.
0
2.7 / 3
Pyszna tradycyjna fasolówka z dodatkiem boczku i kiełbasy.
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. przyprawa do dań z fasoli
3 łyżka przecier pomidorowy łowicz
25 dag. fasola biała sucha
25 dag. boczek wędzony
20 dag. kiełbasa śląska
Przygotowanie
1
Fasolę zalać wodą i najlepiej zostawić ją na noc.
2
Na drugi dzień w tej samej wodzie ugotować do miękkości.
3
Dodać pokrojony i podsmażony boczek wraz z cebulą oraz kiełbasę. Całość dusić.
4
Na końcu dodać przecier, pieprz i przyprawę.