Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

popularna fasolka

7

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka ostra

250 g fasola biała sucha

1 szt. marchew

5 szt. parówki z kurczaka

3 szt. cebula

1 łyżka przyprawa typu vegeta

3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

Przygotowanie


1

Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy.Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Cebulę siekamy,marchewke drobno kroimy i parówki,kiełbasę.Podsmażamy na patelni.Wkładamy do fasoli,dodajemy przyprawę do smaku,papryke i koncentrat pomidorowy.Zagotowujemy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

263

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły