Fasolka po bretońsku

m7

popularna fasolka
Wartości odżywcze na porcję
Energia
263
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
popularna fasolka
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
250 g fasola biała sucha
1 szt. marchew
5 szt. parówki z kurczaka
3 szt. cebula
1 łyżka przyprawa typu vegeta
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy.Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Cebulę siekamy,marchewke drobno kroimy i parówki,kiełbasę.Podsmażamy na patelni.Wkładamy do fasoli,dodajemy przyprawę do smaku,papryke i koncentrat pomidorowy.Zagotowujemy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
263
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.