Fasolka po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2445-1702057627191.jpeg&w=3840&q=75)
popularna fasolka
0
0 / 0
popularna fasolka
7
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka ostra
250 g fasola biała sucha
1 szt. marchew
5 szt. parówki z kurczaka
3 szt. cebula
1 łyżka przyprawa typu vegeta
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
Przygotowanie
1
Fasolę namaczamy na noc.Następnego dnia odlewamy wodę i płuczemy.Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Cebulę siekamy,marchewke drobno kroimy i parówki,kiełbasę.Podsmażamy na patelni.Wkładamy do fasoli,dodajemy przyprawę do smaku,papryke i koncentrat pomidorowy.Zagotowujemy.