Fasolka po bretońsku
m7
Fasolka dobra o każdej porze dnia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
466
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Fasolka dobra o każdej porze dnia.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. papryka
1 łyżecz. pietruszka ze szczypiorkiem i estragonem
5 szt. cebula
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
30 dag. fasola
30 dag. kiełbasa
5 dag. boczek wędzony
3 dag. smalec
Przygotowanie
Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
466
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
31
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.