0

Składniki

3 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
papryka
1 Łyżeczka
Pietruszka ze szczypiorkiem i estragonem
5 Sztuk
cebula
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
mąka
30 Dekagramów
Fasola
30 Dekagramów
kiełbasa
5 Dekagramów
boczek wędzony
3 Dekagramy
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.

Opis

Fasolka dobra o każdej porze dnia.No chociaż nie wieczorem

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Łatwy Do 40 min

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!