0

Składniki

3 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
papryka
1 Łyżeczka
Pietruszka ze szczypiorkiem i estragonem
5 Sztuk
cebula
4 Łyżki
1 Łyżka
mąka
30 Dekagramów
Fasola
30 Dekagramów
kiełbasa
5 Dekagramów
boczek wędzony
3 Dekagramy
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.

Opis

Fasolka dobra o każdej porze dnia.No chociaż nie wieczorem

Podobne przepisy

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!