Example thumb
0

Składniki

3 Szczypty
sól
1 Szczypta
cukier
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
papryka
1 Łyżeczka
Pietruszka ze szczypiorkiem i estragonem
5 Sztuk
cebula
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
1 Łyżka
mąka
30 Dekagramów
Fasola
30 Dekagramów
kiełbasa
5 Dekagramów
boczek wędzony
3 Dekagramy
smalec
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.

Opis

Fasolka dobra o każdej porze dnia.No chociaż nie wieczorem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!