Fasolka po bretońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Fasolka po bretońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986854927.jpeg&w=3840&q=75)
Fasolka dobra o każdej porze dnia.
0
0 / 0
Fasolka dobra o każdej porze dnia.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
1 szczyp. cukier
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. papryka
1 łyżecz. pietruszka ze szczypiorkiem i estragonem
5 szt. cebula
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
30 dag. fasola
30 dag. kiełbasa
5 dag. boczek wędzony
3 dag. smalec
Przygotowanie
1
Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.