Fasolka po bretońsku

m7
Fasolka po bretońsku

0

0 / 0

Fasolka dobra o każdej porze dnia.

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

3 szcz. sól

1 szcz. cukier

1 szcz. majeranek

1 szcz. papryka

1 łyżeczka pietruszka ze szczypiorkiem i estragonem

5 szt. cebula

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

30 dek. fasola

30 dek. kiełbasa

5 dek. boczek wędzony

3 dek. smalec

Przygotowanie


1

Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły