Fasolka po bretońsku
m7
Fasolka dobra o każdej porze dnia.
0
0 / 0
Fasolka dobra o każdej porze dnia.
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
3 szcz. sól
1 szcz. cukier
1 szcz. majeranek
1 szcz. papryka
1 łyżeczka pietruszka ze szczypiorkiem i estragonem
5 szt. cebula
4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
30 dek. fasola
30 dek. kiełbasa
5 dek. boczek wędzony
3 dek. smalec
Przygotowanie
1
Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić.