Fasolka na ostro

m7
Fasolka na ostro

0

0 / 0

Fasolka na ostro .jedno z moich dań wymyślonych wedle potrzeby.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kg pomidor

2 szczyp. pieprz biały

3 szczyp. sól

1 szt. fasola biała konserwowa

4 szt. marchew

2 szt. cebula biała

2 łyżka olej rzepakowy uniwersalny

2 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Marchewkę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju z cebulą Pomidory parzymy i obieramy ze skóry .

2

Dodajemy do miękkiej marchewki i cebuli .

3

Smażymy przez pewien czas.

4

Dodajemy przecedzoną fasole .

5

Doprawiamy do smaku pieprzem ,solą .

6

Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

101

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły