Fasola po bretońsku z sosem sojowym

m7
Fasola po bretońsku z sosem sojowym

0

0 / 0

Tradycyjne danie wzbogacone smakiem sosu sojowego.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szcz. sól

3 szcz. pieprz

1 łyżeczka bazylia

1 łyżeczka estragon

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka sos sojowy

2 łyżka sos sojowo-grzybowy

3 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka lubczyk

1 łyżka nać pietruszki

70 dek. kiełbasa toruńska

30 dek. boczek wędzony

0.50 kg fasola biała sucha

Przygotowanie


1

Fasolę moczyć 6 godzin. Kiedy zmięknie zalać świeżą wodą i gotować razem z przecierem pomidorowym i ziołami.

2

Po około 40 minutach dolać sosy sojowe, przeciśnięty czosnek, dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować dalej, aż fasola będzie miękka a sos odparuje i się zagęści. Podawać posypaną zieloną pietruszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły