Fasola po bretońsku z sosem sojowym

m7
Fasola po bretońsku z sosem sojowym

0

0 / 0

Tradycyjne danie wzbogacone smakiem sosu sojowego.

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szczyp. sól

3 szczyp. pieprz

1 łyżecz. bazylia

1 łyżecz. estragon

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka sos sojowy

2 łyżka sos sojowo-grzybowy

3 łyżka przecier pomidorowy łowicz

1 łyżka lubczyk

1 łyżka nać pietruszki

70 dag. kiełbasa toruńska

30 dag. boczek wędzony

0.50 kg fasola biała sucha

Przygotowanie


1

Fasolę moczyć 6 godzin. Kiedy zmięknie zalać świeżą wodą i gotować razem z przecierem pomidorowym i ziołami.

2

Po około 40 minutach dolać sosy sojowe, przeciśnięty czosnek, dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować dalej, aż fasola będzie miękka a sos odparuje i się zagęści. Podawać posypaną zieloną pietruszką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

478

kcal

Białka

38

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły