Fasola po bretońsku z sosem sojowym
m7
0
0 / 0
Tradycyjne danie wzbogacone smakiem sosu sojowego.
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
3 szcz. sól
3 szcz. pieprz
1 łyżeczka bazylia
1 łyżeczka estragon
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka sos sojowy
2 łyżka sos sojowo-grzybowy
3 łyżka przecier pomidorowy łowicz
1 łyżka lubczyk
1 łyżka nać pietruszki
70 dek. kiełbasa toruńska
30 dek. boczek wędzony
0.50 kg fasola biała sucha
Przygotowanie
1
Fasolę moczyć 6 godzin. Kiedy zmięknie zalać świeżą wodą i gotować razem z przecierem pomidorowym i ziołami.
2
Po około 40 minutach dolać sosy sojowe, przeciśnięty czosnek, dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek, doprawić solą oraz pieprzem. Gotować dalej, aż fasola będzie miękka a sos odparuje i się zagęści. Podawać posypaną zieloną pietruszką.