0

Składniki

200 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
majeranek
200 Gramów
Kiełbasa podwawelska
1 Sztuka
cebula
2 Dekagramy
Fasola biała konserwowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
  2. Kiełbasą pokroić w plasterki dodać do cebuli i obsmażyć z dwóch stron, dodać przecier pomidorowy.
  3. Kilka fasolek zmiażdżyć widelcem, dodać razem z resztą do pomidorowego sosu.
  4. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryka ostrą.

Opis

Szybka fasolka po bretońsku.

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!