0

Składniki

200 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
papryka ostra
1 Szczypta
majeranek
200 Gramów
Kiełbasa podwawelska
1 Sztuka
cebula
2 Dekagramy
Fasola biała konserwowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
  2. Kiełbasą pokroić w plasterki dodać do cebuli i obsmażyć z dwóch stron, dodać przecier pomidorowy.
  3. Kilka fasolek zmiażdżyć widelcem, dodać razem z resztą do pomidorowego sosu.
  4. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryka ostrą.

Opis

Szybka fasolka po bretońsku.

Podobne przepisy

Żeberka duszone w piwie

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Żeberka duszone w piwie

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Bigos mojej babci.

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Bigos mojej babci.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placki ziemniaczane z gulaszem i śmietaną

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kalafiorem i kurczakiem uszlachetniony szafranem

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!