Fasola po bretońsku
tyna
Szybka fasolka po bretońsku.
0
0 / 0
Szybka fasolka po bretońsku.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 przecier pomidorowy łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. majeranek
200 g kiełbasa podwawelska
1 szt. cebula
2 dag. fasola biała konserwowa
Przygotowanie
1
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
2
Kiełbasą pokroić w plasterki dodać do cebuli i obsmażyć z dwóch stron, dodać przecier pomidorowy.
3
Kilka fasolek zmiażdżyć widelcem, dodać razem z resztą do pomidorowego sosu.
4
Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryka ostrą.