Fasola po bretońsku

tyna
Fasola po bretońsku

0

0 / 0

Szybka fasolka po bretońsku.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 przecier pomidorowy łowicz

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka ostra

1 szczyp. majeranek

200 g kiełbasa podwawelska

1 szt. cebula

2 dag. fasola biała konserwowa

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.

2

Kiełbasą pokroić w plasterki dodać do cebuli i obsmażyć z dwóch stron, dodać przecier pomidorowy.

3

Kilka fasolek zmiażdżyć widelcem, dodać razem z resztą do pomidorowego sosu.

4

Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryka ostrą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

126

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

6

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły