Fasola po bretońsku
tyna
Szybka fasolka po bretońsku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
126
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybka fasolka po bretońsku.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 przecier pomidorowy łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. papryka ostra
1 szczyp. majeranek
200 g kiełbasa podwawelska
1 szt. cebula
2 dag. fasola biała konserwowa
Przygotowanie
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju.
Kiełbasą pokroić w plasterki dodać do cebuli i obsmażyć z dwóch stron, dodać przecier pomidorowy.
Kilka fasolek zmiażdżyć widelcem, dodać razem z resztą do pomidorowego sosu.
Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, papryka ostrą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
126
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.