Fasola po bretońsku

m7

Szybki przepis na fasolkę po bretońsku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
526
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybki przepis na fasolkę po bretońsku.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 sól
1 pieprz czarny
1.50 szkl. koncentrat pomidorowy łowicz
3 szt. kiełbasa śląska
2 szt. cebula biała
1 szt. papryka czerwona słodka
60 dag. fasola biała sucha
10 dag. boczek wędzony
Przygotowanie
Fasolę ugotować, w tym czasie podsmażyć boczek, cebulę i kiełbasę.
Odcedzić fasolę i dodać usmażony boczek z kiełbasą oraz koncentrat pomidorowy.
Doprawić solą. pieprzem i papryką. Dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
526
kcal
Białka
35
gram
Węglowodany
62
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.