Fasola po bretońsku

m7
Fasola po bretońsku

0

0 / 0

Szybki przepis na fasolkę po bretońsku.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 sól

1 pieprz czarny

1.50 szkl. koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. kiełbasa śląska

2 szt. cebula biała

1 szt. papryka czerwona słodka

60 dag. fasola biała sucha

10 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Fasolę ugotować, w tym czasie podsmażyć boczek, cebulę i kiełbasę.

2

Odcedzić fasolę i dodać usmażony boczek z kiełbasą oraz koncentrat pomidorowy.

3

Doprawić solą. pieprzem i papryką. Dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły