Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Farinata to tradycyjne włoskie danie, które zachwyca wyjątkowym smakiem i prostotą przygotowania. To zapiekanka na bazie mąki z ciecierzycy, której delikatne wnętrze doskonale łączy się z chrupiącą skórką. Farinata świetnie sprawdzi się na różne okazje. Możesz podać ją jako przystawkę na przyjęciach, jako danie główne dla wegetarian lub jako pyszny dodatek do obiadu dla całej rodziny. Co więcej, przepis jest wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu — aromatyczną farinatę zaserwujesz bez większego wysiłku!
400 | Gramów |
Mąka z ciecierzycy
|
|
400 | Mililitrów |
woda
|
|
100 | Mililitrów |
oliwa z oliwek
|
|
1 | Sztuka | ||
0.5 | Sztuki |
cukinia
|
|
100 | Gramów |
oliwki zielone
|
|
1 | Sztuka | ||
50 | Gramów |
szczypiorek
|
|
1 | Szczypta |
Pieprz, sól do smaku
|
|
1 | Szczypta |
zioła prowansalskie
|
|
Do przygotowania blachy |
|||
1 | Garść | ||
![]() |
|||
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |