FARFALLE POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ

alicjazurek25
FARFALLE POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ

0

0 / 0

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 dek. makaron lubella pełne ziarno kokardki

100 dek. filet z kurczaka

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

6 szt. pieczarki

80 g mozzarella

50 g sałata lodowa

10 szt. pomidorki koktajlowe

1 łyżka kukurydza konserwowa

4 łyżka oliwa z oliwek

1 szcz. zioła prowansalskie

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu.

2

cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Paprykę oraz pieczarki pokrój w dużą kostkę i dodaj do podsmażonej cebuli. dopraw do smaku solą i pieprzem.

3

Fileta pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonych warzyw. Smaż do miękkości.

4

Dodaj sos boloński Łowicz.

5

Sałatę lodową pokrój w paski, dodaj pomidorki koktajlowe oraz łyżkę kukurydzy konserwowej. Do dwóch łyżek oliwy z oliwek dodaj szczyptę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz. Polej wcześniej zrobioną sałatkę.

6

Na ugotowany makaron nałóż sos boloński oraz potartą na grubych oczkach mozzarellę. Obok podaj sałatkę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły