FARFALLE POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ
alicjazurek25
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4850
kcal
Białka
330
gram
Węglowodany
674
gram
Tłuszcze
72
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 dag. makaron lubella pełne ziarno kokardki
100 dag. filet z kurczaka
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
6 szt. pieczarki
80 g mozzarella
50 g sałata lodowa
10 szt. pomidorki koktajlowe
1 łyżka kukurydza konserwowa
4 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu.
cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Paprykę oraz pieczarki pokrój w dużą kostkę i dodaj do podsmażonej cebuli. dopraw do smaku solą i pieprzem.
Fileta pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonych warzyw. Smaż do miękkości.
Dodaj sos boloński Łowicz.
Sałatę lodową pokrój w paski, dodaj pomidorki koktajlowe oraz łyżkę kukurydzy konserwowej. Do dwóch łyżek oliwy z oliwek dodaj szczyptę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz. Polej wcześniej zrobioną sałatkę.
Na ugotowany makaron nałóż sos boloński oraz potartą na grubych oczkach mozzarellę. Obok podaj sałatkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4850
kcal
Białka
330
gram
Węglowodany
674
gram
Tłuszcze
72
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.