FARFALLE POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
alicjazurek25
![FARFALLE POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660515.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 dag. makaron lubella pełne ziarno kokardki
100 dag. filet z kurczaka
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
6 szt. pieczarki
80 g mozzarella
50 g sałata lodowa
10 szt. pomidorki koktajlowe
1 łyżka kukurydza konserwowa
4 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. zioła prowansalskie
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu.
cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Paprykę oraz pieczarki pokrój w dużą kostkę i dodaj do podsmażonej cebuli. dopraw do smaku solą i pieprzem.
Fileta pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonych warzyw. Smaż do miękkości.
Dodaj sos boloński Łowicz.
Sałatę lodową pokrój w paski, dodaj pomidorki koktajlowe oraz łyżkę kukurydzy konserwowej. Do dwóch łyżek oliwy z oliwek dodaj szczyptę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz. Polej wcześniej zrobioną sałatkę.
Na ugotowany makaron nałóż sos boloński oraz potartą na grubych oczkach mozzarellę. Obok podaj sałatkę.