FARFALLE POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ

alicjazurek25
FARFALLE POD BIAŁĄ PIERZYNKĄ

0

0 / 0

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 dag. makaron lubella pełne ziarno kokardki

100 dag. filet z kurczaka

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

6 szt. pieczarki

80 g mozzarella

50 g sałata lodowa

10 szt. pomidorki koktajlowe

1 łyżka kukurydza konserwowa

4 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. zioła prowansalskie

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu.

2

cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oliwy z oliwek. Paprykę oraz pieczarki pokrój w dużą kostkę i dodaj do podsmażonej cebuli. dopraw do smaku solą i pieprzem.

3

Fileta pokrój w kostkę i dodaj do podsmażonych warzyw. Smaż do miękkości.

4

Dodaj sos boloński Łowicz.

5

Sałatę lodową pokrój w paski, dodaj pomidorki koktajlowe oraz łyżkę kukurydzy konserwowej. Do dwóch łyżek oliwy z oliwek dodaj szczyptę ziół prowansalskich oraz sól i pieprz. Polej wcześniej zrobioną sałatkę.

6

Na ugotowany makaron nałóż sos boloński oraz potartą na grubych oczkach mozzarellę. Obok podaj sałatkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4850

kcal

Białka

330

gram

Węglowodany

674

gram

Tłuszcze

72

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły