Farfale z kapustą z grzybami
m7
Tym razem pośpieszna wersja tego dania. Makaron gotowy, kapusta z grzybami z zamrażalnika. Szybko? Smacznie!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
163
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Tym razem pośpieszna wersja tego dania. Makaron gotowy, kapusta z grzybami z zamrażalnika. Szybko? Smacznie!
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 l kapusta z grzybami
0.50 szt. makaron farfalle
2 łyżka olej
Przygotowanie
Zagotować wodę na makaron. Osolić ją i dodać olej. Wrzucić makaron i ugotować go al dente (lub jeśli ktoś woli dobrze ugotowany to do miękkości). Odcedzić.
w tym czasie, kiedy gotuje się makaron, podgrzać kapustę z grzybami.
Odcedzony makaron wymieszać w garnku z kapustą i podgrzewać chwilę mieszając.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
163
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.