Farfale z kapustą z grzybami

m7
Farfale z  kapustą z grzybami

1

0 / 0

Tym razem pośpieszna wersja tego dania. Makaron gotowy, kapusta z grzybami z zamrażalnika. Szybko? Smacznie!

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

0.50 l kapusta z grzybami

0.50 szt. makaron farfalle

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Zagotować wodę na makaron. Osolić ją i dodać olej. Wrzucić makaron i ugotować go al dente (lub jeśli ktoś woli dobrze ugotowany to do miękkości). Odcedzić.

2

w tym czasie, kiedy gotuje się makaron, podgrzać kapustę z grzybami.

3

Odcedzony makaron wymieszać w garnku z kapustą i podgrzewać chwilę mieszając.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

163

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły