Farfale z kapustą z grzybami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Farfale z kapustą z grzybami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10022-1702058165829.jpeg&w=3840&q=75)
Tym razem pośpieszna wersja tego dania. Makaron gotowy, kapusta z grzybami z zamrażalnika. Szybko? Smacznie!
1
0 / 0
Tym razem pośpieszna wersja tego dania. Makaron gotowy, kapusta z grzybami z zamrażalnika. Szybko? Smacznie!
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
0.50 l kapusta z grzybami
0.50 szt. makaron farfalle
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
Zagotować wodę na makaron. Osolić ją i dodać olej. Wrzucić makaron i ugotować go al dente (lub jeśli ktoś woli dobrze ugotowany to do miękkości). Odcedzić.
2
w tym czasie, kiedy gotuje się makaron, podgrzać kapustę z grzybami.
3
Odcedzony makaron wymieszać w garnku z kapustą i podgrzewać chwilę mieszając.