Fale z cukinią i mintajem

lubella
Fale z cukinią i mintajem

0

0 / 0

Czy makaron i ryba to dobre połączenie? Wielu uważa, że najlepsze. Spróbuj mintaja, który fenomenalnie prezentuje się na makaronowych falach. Cukinia, por, natka pietruszki to warzywa, których nie może zabraknąć w przepisie na najlepszą odsłonę ryby z makaronem.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella fale

1 szt. cukinia

2 kostka mintaj

1 szt. por

100 kwaśna śmietana

1 pęcz. natka pietruszki

5 łyżka suszone pomidory w oleju

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kawałki rozmrożonej ryby.

3

Pora dokładnie myjemy i kroimy jego białą część w plasterki – dorzucamy do smażącej się ryby.

4

Cukinię kroimy w plastry i również dodajemy ją do ryby na patelni. Smażymy aż cukinia zmięknie, a następnie dolewamy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.

5

Podajemy z makaronem i posypujemy natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

909

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

103

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Ryby

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły