Fale z cukinią i mintajem
lubella
Czy makaron i ryba to dobre połączenie? Wielu uważa, że najlepsze. Spróbuj mintaja, który fenomenalnie prezentuje się na makaronowych falach. Cukinia, por, natka pietruszki to warzywa, których nie może zabraknąć w przepisie na najlepszą odsłonę ryby z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
909
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czy makaron i ryba to dobre połączenie? Wielu uważa, że najlepsze. Spróbuj mintaja, który fenomenalnie prezentuje się na makaronowych falach. Cukinia, por, natka pietruszki to warzywa, których nie może zabraknąć w przepisie na najlepszą odsłonę ryby z makaronem.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella fale
1 szt. cukinia
2 kostka mintaj
1 szt. por
100 kwaśna śmietana
1 pęcz. natka pietruszki
5 łyżka suszone pomidory w oleju
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy kawałki rozmrożonej ryby.
Pora dokładnie myjemy i kroimy jego białą część w plasterki – dorzucamy do smażącej się ryby.
Cukinię kroimy w plastry i również dodajemy ją do ryby na patelni. Smażymy aż cukinia zmięknie, a następnie dolewamy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z makaronem i posypujemy natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
909
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Ryby