0

Składniki

5 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
125 Gramów
margaryna zwykła
350 Gramów
masło
210 Gramów
ingridient
mąka tradycyjna tortowa Lubella
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
410 Gramów
cukier
530 Mililitrów
mleko
3 Sztuki
jaja kurze całe
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Sztuki
kiwi
2 Sztuki
Mandarynki
1 Sztuka
budyń śmietankowy
3 Łyżki
woda
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: 125 g margaryny rozpuszczamy w rondelku i studzimy. 200 g mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. 3 jajka ucieramy ze 150 g cukru na puch, ciągle ucierając dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy płaską łyżkę kakao oraz 2 łyżki mleka i mieszamy.
  2. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Do formy wlewamy jasne, a potem ciemne ciasto. Owoce kroimy na kawałki (powinno ich być ok. 1 szklanki). Układamy na cieście kawałki owoców. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  3. Krem: Zagotowujemy szklankę mleka z cukrem, resztę mleka (szklanka) łączymy z proszkiem budyniowym i mąkami (1 łyżka mąki pszennej i 1 łyżka mąki ziemniaczanej), wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy gęsty budyń, następnie go studzimy i miksujemy z miękkim masłem. Krem budyniowy wykładamy na wystudzone ciasto. Polewa kakaowa: Kostkę masła lub margaryny, szklankę cukru, 3 łyżki wody i 4 łyżki kakao mieszamy dobrze w garnku i zagotowujemy do rozpuszczenia. Polewamy od razu ciasto i odstawiamy je do lodówki, by stężało.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!