Fale dunaju

m7
Fale dunaju

0

0 / 0

Fale Dunaju to ciasto, które efektownie się prezentuje po przekrojeniu. A do tego jest pyszne i warte poświęcenia czasu.

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

3 łyżeczka proszek do pieczenia

1.50 szkl. lubella mąka puszysta uniwersalna

1 szkl. cukier

1.50 szkl. mleko

6 szt. jajko

1 szt. cukier wanilinowy

1 szt. margaryna zwykła

2 szt. budyń śmietankowy

1 łyżka kakao decomorreno

70 dek. śliwki

Przygotowanie


1

Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąkę z proszkiem i margarynę. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy, do jednej połowy dodajemy kakao.

2

Na blaszkę wlewamy najpierw ciasto białe, na to kakaowe, na wierzch układamy śliwki lub jabłka.

3

Pieczemy 40 min w 160 stopniach. Następnie gotujemy budyń i wylewamy na ciasto.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły