Fale dunaju

m7
Fale dunaju

3

0 / 0

Przepis z zeszytu tesciowej.

17

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szcz. olejek rumowy

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. masło

1 kost. masło

0.50 kost. masło

0.50 l mleko

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier puder

0.50 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. jabłko

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka mąka ziemniaczana

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka woda

Przygotowanie


1

Kostkę masla utrzec z cukrem puder., nastepnie dodac po jednym żółtku,.

2

Dodajemy dwie szklanki maki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

3

Na koniec ubita na sztywna piane.

4

Ciasto dzielimy na dwie częsci,.

5

Biała częśc wykładamy na blache, do drugiej dodajemy kakao i dwie łyżki przegotowanej wody.

6

Następnie wykładamy na jasną częśc.

7

Na wierzch rozkładamy dośc gesto owoce.

8

Pieczemy około 45 minut.

9

Krem

10

gotujemy budyń z 1/2 litra mleka, 1/2 szklanki cukru z dwoma łyżkami mąki ziemniaczanej i pszennej i cukrem waniliowym.

11

Ostudzony budyń dodajemy do utartem masła.

12

Gdy ciasto przestygnie nakładam kre.

13

Polewa

14

pól kostki masła, 1 szklankę cukru pudru , 2 łyzki kakao , 2 łyżki przegotowanej wody rozpuszczamy w garnku, przestudzoną polewaą polewamy ciast.

15

Dla młodych adetów sztuki kulinarnej proponuje gotowe krem karpatkowy i gotową polewę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły