Fale dunaju

m7
Fale dunaju

Średnia 0 / 0

Oceń!

Przepis z zeszytu tesciowej.

17

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 szczyp. olejek rumowy

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło

1 kostka masło

0.50 kostka masło

0.50 l mleko

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier puder

0.50 szkl. cukier

1 szt. cukier waniliowy

5 szt. jabłko

6 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka mąka ziemniaczana

2 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka woda

Przygotowanie


Kostkę masla utrzec z cukrem puder., nastepnie dodac po jednym żółtku,.

Dodajemy dwie szklanki maki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Na koniec ubita na sztywna piane.

Ciasto dzielimy na dwie częsci,.

Biała częśc wykładamy na blache, do drugiej dodajemy kakao i dwie łyżki przegotowanej wody.

Następnie wykładamy na jasną częśc.

Na wierzch rozkładamy dośc gesto owoce.

Pieczemy około 45 minut.

Krem

gotujemy budyń z 1/2 litra mleka, 1/2 szklanki cukru z dwoma łyżkami mąki ziemniaczanej i pszennej i cukrem waniliowym.

Ostudzony budyń dodajemy do utartem masła.

Gdy ciasto przestygnie nakładam kre.

Polewa

pól kostki masła, 1 szklankę cukru pudru , 2 łyzki kakao , 2 łyżki przegotowanej wody rozpuszczamy w garnku, przestudzoną polewaą polewamy ciast.

Dla młodych adetów sztuki kulinarnej proponuje gotowe krem karpatkowy i gotową polewę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

365

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły