Example thumb
3

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Szklanki
mleko
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
budyń waniliowy
2 Łyżki
kakao
3 Łyżki
Śmietana kremówka
50 Dekagramów
Jagody
50 Dekagramów
masło extra
25 Dekagramów
cukier
35 Dekagramów
mąka pszenna
30 Dekagramów
polewa czekoladowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Utrzeć na jednolity i puszysty krem 25 dag masła z cukrem waniliowym i solą. Kolejno wbijać jajka, na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
  2. Połowę ciasta rozsmarować za pomocą ząbkowanej tekturki na natłuszczonej blasze(30 x 36cm). Do pozostałego ciastadodać kakao i śmietanę, rozsmarować na jasnym cieście i posypać oczyszczonymi i umytymi owocami. Piec 30 minut w temp.175 c.
  3. Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu. Przelać do miski, ostudzić w temperaturze pokojowej. Utrzeć pozostałe masło na puszysty krem. Dodawać po łyżce zimny budyń, mieszać aż masa stanie się gładka i jednolita. Krem rozsmarować na ostudzonym cieście, odstawić na 3-4 godziny w chłodne miejsce.
  4. Stopić obie polewy czekoladowe w jednym rondelku. Przestudzić i dopiero potem polać polewą. Na jej wierzchu narysować fale za pomocą ponacinanej tekturki. Wstawić ciasto do lodówki, aby czekolada dobrze zastygła. Udekorować listkami melisy lub mięty i świeżymi owocami jagodowymi.
  5. Przechowywać w lodówce do czasu podania

Opis

Pyszne ciasto na każdą okazję.Gorąco polecam i życzę smacznego:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!