Fajitas z kurczakiem

EkspertOdKuchni
Fajitas z kurczakiem

0

0 / 0

Klasyka kuchni Tex-Mex, czyli przepyszne fajitas z kurczakiem.

17

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 koncentrat pomidorowy łowicz

3 szt. pomidory

300 g pierś z kurczaka

500 g mix papryk

1 szt. papryka chilli

100 g fasola czerwona

50 g jalapeno

4 szt. średnie tortille

100 jogurt naturalny

1 szt. czerwona cebula

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szcz. chilli

1 szcz. kminek

1 szcz. wędzona papryka

1 szcz. czosnek w prożku

1 szcz. oregano

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę i doprawiamy przyprawami.

2

Kurczaka smażymy na patelni ok. 5 minut z obu stron, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojoną paprykę, fasolę, jalapeno i smażymy do momentu, aż kurczak będzie gotowy.

3

Pomidory kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną drobno paprykę chilli i doprawiamy solą , pieprzem czarnym i cukrem. Jak woda odparuje z pomidorów, dodajemy koncentrat pomidorowy Łowicz i jeszcze przez chwilę smażymy.

4

Średnie tortille kładziemy na rozgrzanej suchej patelni, aby je podgrzać . Do środka tortilli kładziemy przysmażonego kurczaka z warzywami.

5

Fatijas z kurczakiem podajemy z jogurtem naturalnym, ostrym sosem pomidorowym i jalapeno.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły