Fabada asturiana – hiszpańska zupa z fasoli i mięsa

EkspertOdKuchni
Fabada asturiana – hiszpańska zupa z fasoli i mięsa

Średnia 0 / 0

Oceń!

Fabada asturiana to sycąca i aromatyczna hiszpańska zupa, która idealnie sprawdzi się w chłodne dni, kiedy mamy ochotę na coś rozgrzewającego. Jej głównym składnikiem jest fasola, którą gotuje się z kiełbasą chorizo, kaszanką i boczkiem. Całość doskonale smakuje samodzielnie, ale równie dobrze sprawdzi się w towarzystwie kromki świeżego chleba. Smacznego!

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

500 ml bulion mięsny

1 puszka fasola biała z puszki

2 szt. chorizo

1 szt. cebula biała

1 szt. kaszanka

100 g boczek

2 szt. ząbki czosnku

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szczyp. papryka wędzona

1 szt. oliwa z oliwek do smażenia

1 szt. natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły