Eton Mess – deser bezowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
decomorreno
![Eton Mess – deser bezowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F752-1702057522575.jpeg&w=3840&q=75)
Kto uwielbia połączenie bezy i owoców - ręka do góry! W tym przepisie owocowy smak deseru, dopełniamy wysokiej jakości kakao. Jak raz spróbujesz Eton Mess, pokochasz go na zawsze!
0
0 / 0
Kto uwielbia połączenie bezy i owoców - ręka do góry! W tym przepisie owocowy smak deseru, dopełniamy wysokiej jakości kakao. Jak raz spróbujesz Eton Mess, pokochasz go na zawsze!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szkl. truskawki
1 łyżka kakao decomorreno
1.50 szkl. bezy do dekoracji
300 śmietanka kremowa 36%
2 łyżka truskawki
1.50 szkl. poziomki
Przygotowanie
Do rondelka wsyp szklankę malin lub truskawek, dodaj 3-5 łyżek cukru i odstaw na kilka minut. Następnie zagotuj i zbelnduj, jeśli chcesz możesz dodatkowo przetrzeć mus przez sitko.
Dodaj do owocowego przecieru kakao i wymieszaj – w razie potrzeby dodaj dodatkowo cukier. Ubij śmietankę na sztywno. Do szklanek lub pucharków układaj warstwami pokruszone bezy, świeże owoce oraz bitą śmietankę i sos owocowo czekoladowy.
Najlepiej podawać od razu po przygotowaniu.