English Breakfast
kontakt_1
Chcesz poczuć się jak mieszkaniec brytyjskich wysp? Łap za przepis na tradycyjne, bardzo syte angielskie śniadanie! Jajko, kiełbaski i bekon - takie trio uciszy największy głód o poranku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1075
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
94
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chcesz poczuć się jak mieszkaniec brytyjskich wysp? Łap za przepis na tradycyjne, bardzo syte angielskie śniadanie! Jajko, kiełbaski i bekon - takie trio uciszy największy głód o poranku.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 szt. kiełbaski wieprzowe
4 szt. pieczarki
4 plaster bekon
1 łyżecz. masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Na patelni smażymy plastry bekonu na chrupko. Na wytopionym tłuszczu obsmażamy kiełbaski śląskie oraz kapelusze pieczarek.
Na drugiej patelni na maśle przygotowujemy jajka sadzone. W garnuszku podgrzewamy na małym ogniu fasolkę w pomidorach. Chleb tostowy rumienimy w piekarniku, tosterze lub na suchej patelni, a pomidorki na gałązce podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez ok 15 minut- aż zacznie im pękać skórka.
Na talerzu układamy fasolkę, kiełbaski, jajka sadzone, pieczarki z dekoracją z rozmarynu, pomidory z gałązką, bekon oraz chrupiące tosty. Podajemy na gorąco.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1075
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
94
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.