English Breakfast

kontakt_1
English Breakfast

0

0 / 0

Chcesz poczuć się jak mieszkaniec brytyjskich wysp? Łap za przepis na tradycyjne, bardzo syte angielskie śniadanie! Jajko, kiełbaski i bekon - takie trio uciszy największy głód o poranku.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

3 szt. kiełbaski wieprzowe

4 szt. pieczarki

4 plaster bekon

1 łyżecz. masło

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Na patelni smażymy plastry bekonu na chrupko. Na wytopionym tłuszczu obsmażamy kiełbaski śląskie oraz kapelusze pieczarek.

2

Na drugiej patelni na maśle przygotowujemy jajka sadzone. W garnuszku podgrzewamy na małym ogniu fasolkę w pomidorach. Chleb tostowy rumienimy w piekarniku, tosterze lub na suchej patelni, a pomidorki na gałązce podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez ok 15 minut- aż zacznie im pękać skórka.

3

Na talerzu układamy fasolkę, kiełbaski, jajka sadzone, pieczarki z dekoracją z rozmarynu, pomidory z gałązką, bekon oraz chrupiące tosty. Podajemy na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1075

kcal

Białka

48

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

94

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły