English Breakfast
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![English Breakfast](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F736-1702057522529.jpeg&w=3840&q=75)
Chcesz poczuć się jak mieszkaniec brytyjskich wysp? Łap za przepis na tradycyjne, bardzo syte angielskie śniadanie! Jajko, kiełbaski i bekon - takie trio uciszy największy głód o poranku.
0
0 / 0
Chcesz poczuć się jak mieszkaniec brytyjskich wysp? Łap za przepis na tradycyjne, bardzo syte angielskie śniadanie! Jajko, kiełbaski i bekon - takie trio uciszy największy głód o poranku.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
3 szt. kiełbaski wieprzowe
4 szt. pieczarki
4 plaster bekon
1 łyżecz. masło
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Na patelni smażymy plastry bekonu na chrupko. Na wytopionym tłuszczu obsmażamy kiełbaski śląskie oraz kapelusze pieczarek.
Na drugiej patelni na maśle przygotowujemy jajka sadzone. W garnuszku podgrzewamy na małym ogniu fasolkę w pomidorach. Chleb tostowy rumienimy w piekarniku, tosterze lub na suchej patelni, a pomidorki na gałązce podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza przez ok 15 minut- aż zacznie im pękać skórka.
Na talerzu układamy fasolkę, kiełbaski, jajka sadzone, pieczarki z dekoracją z rozmarynu, pomidory z gałązką, bekon oraz chrupiące tosty. Podajemy na gorąco.