Enchilady z brokułami w łagodnym sosie chilli

dorota
Enchilady z brokułami w łagodnym sosie chilli

0

0 / 0

Enchilady świetnie smakują na ciepło i zimno, podane z ostrą salsą.

15

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

450 g brokuły

225 g ser ricotta

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżeczka kminek mielony

200 g ser cheddar

8 łyżka parmezan

1 szt. jajko kurze całe

4 szt. placki tortilla

1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz

1 opak. sos ciemny uniwersalny łowicz

3 łyżka sos chili

1 łyżka sól, pieprz

1 szt. cebula biała

1 pęcz. świeża kolendra

1 szt. pomidor

Przygotowanie


1

W garnku zagotuj osoloną wodę. Zblanszuj brokuły i posiekaj je drobno.

2

Brokuły wymieszaj z serem ricotta, czosnkiem, kminkiem, połową sosów cheddar i parmezanem oraz 3 łyżkami jasnego sosu uniwersalnego Łowicz. Dodaj jajko i wymieszaj. Posyp solą i pieprzem.

3

Podgrzej tortille, napełnij je masą z brokułów i zwiń w rulon.

4

Ułóż zwinięte tortille w naczyniu żaroodpornym. Po wierzchu polej łagodnym sosem chili, zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz.

5

Posyp pozostałymi serami i piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 30 minut.

6

Podawaj posypane cebulą, świeżą kolendrą i pomidorami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły