Enchilady z brokułami w łagodnym sosie chilli
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
dorota
![Enchilady z brokułami w łagodnym sosie chilli](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2413-1702057627084.jpeg&w=3840&q=75)
Enchilady świetnie smakują na ciepło i zimno, podane z ostrą salsą.
0
0 / 0
Enchilady świetnie smakują na ciepło i zimno, podane z ostrą salsą.
15
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
450 g brokuły
225 g ser ricotta
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżecz. kminek mielony
200 g ser cheddar
8 łyżka parmezan
1 szt. jajko kurze całe
4 szt. placki tortilla
1 opak. sos jasny uniwersalny łowicz
1 opak. sos ciemny uniwersalny łowicz
3 łyżka sos chili
1 łyżka sól, pieprz
1 szt. cebula biała
1 pęcz. świeża kolendra
1 szt. pomidor
Przygotowanie
W garnku zagotuj osoloną wodę. Zblanszuj brokuły i posiekaj je drobno.
Brokuły wymieszaj z serem ricotta, czosnkiem, kminkiem, połową sosów cheddar i parmezanem oraz 3 łyżkami jasnego sosu uniwersalnego Łowicz. Dodaj jajko i wymieszaj. Posyp solą i pieprzem.
Podgrzej tortille, napełnij je masą z brokułów i zwiń w rulon.
Ułóż zwinięte tortille w naczyniu żaroodpornym. Po wierzchu polej łagodnym sosem chili, zalej sosem ciemnym uniwersalnym Łowicz.
Posyp pozostałymi serami i piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez około 30 minut.
Podawaj posypane cebulą, świeżą kolendrą i pomidorami.