Enchiladas wegańskie

maspexdigital
Enchiladas wegańskie

1

0 / 0

Sprawdź nasz przepis na wegetariańskie enchiladas. Jest to tradycyjne danie meksykańskie, które w naszej wersji występuje bez dodatku mięsa. Szybki i łatwy przepis na smaczną kolację lub większa przekąskę. Podsmaż warzywa na patelni, zawiń je w tortille i polej sosem meksykańskim Łowicz. Piecz w piekarniku ok. 20 i wegańskie enchiladas gotowe!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 puszka sos meksykański łowicz

8 szt. tortilla

20 dag. fasola czerwona konserwowa

1 szt. zielona papryka

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

15 dag. kukurydza konserwowa

20 dag. twardy ser

2 łyżka olej roślinny

Przygotowanie


1

Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach. Paprykę, czosnek i cebulę pokrój.

2

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojone warzywa.

3

Zawiń farsz w tortille i układaj w formie wypełnionej sosem. Wierzch tortilli posmaruj sosem i posyp pozostałym serem.

4

Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 st.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

301

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

33

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły