1

Składniki

1 Puszka
ingridient
sos meksykański Łowicz
8 Sztuk
Tortilla
20 Dekagramów
fasola czerwona konserwowa
1 Sztuka
Zielona papryka
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
15 Dekagramów
kukurydza konserwowa
20 Dekagramów
Twardy ser
2 Łyżki
Olej roślinny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach. Paprykę, czosnek i cebulę pokrój.
  2. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojone warzywa.
  3. Zawiń farsz w tortille i układaj w formie wypełnionej sosem. Wierzch tortilli posmaruj sosem i posyp pozostałym serem.
  4. Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 st.

Opis

Sprawdź nasz przepis na wegańskie enchiladas. Jest to tradycyjne danie meksykańskie, które w naszej wersji występuje bez dodatku mięsa. Szybki i łatwy przepis na smaczną kolację lub większa przekąskę. Podsmaż warzywa na patelni, zawiń je w tortille i polej sosem meksykańskim Łowicz. Piecz w piekarniku ok. 20 i wegańskie enchiladas gotowe!

Podobne przepisy

Deep pizza

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Deep pizza

Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone warzywa w miodowej glazurze

Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti z krewetkami w sosie imbirowo-cytrynowym

Gnocchi w sosie pomidorowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gnocchi w sosie pomidorowym

Zupa pomidorowa z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa pomidorowa z krewetkami

Pączki serowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki serowe

Wytrawny omlet z płatkami Lubella Corn Flakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Wytrawny omlet z płatkami Lubella Corn Flakes

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!