Enchiladas wegańskie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Enchiladas wegańskie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976696385.jpeg&w=3840&q=75)
Sprawdź nasz przepis na wegetariańskie enchiladas. Jest to tradycyjne danie meksykańskie, które w naszej wersji występuje bez dodatku mięsa. Szybki i łatwy przepis na smaczną kolację lub większa przekąskę. Podsmaż warzywa na patelni, zawiń je w tortille i polej sosem meksykańskim Łowicz. Piecz w piekarniku ok. 20 i wegańskie enchiladas gotowe!
1
0 / 0
Sprawdź nasz przepis na wegetariańskie enchiladas. Jest to tradycyjne danie meksykańskie, które w naszej wersji występuje bez dodatku mięsa. Szybki i łatwy przepis na smaczną kolację lub większa przekąskę. Podsmaż warzywa na patelni, zawiń je w tortille i polej sosem meksykańskim Łowicz. Piecz w piekarniku ok. 20 i wegańskie enchiladas gotowe!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 puszka sos meksykański łowicz
8 szt. tortilla
20 dag. fasola czerwona konserwowa
1 szt. zielona papryka
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
15 dag. kukurydza konserwowa
20 dag. twardy ser
2 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach. Paprykę, czosnek i cebulę pokrój.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokrojone warzywa.
Zawiń farsz w tortille i układaj w formie wypełnionej sosem. Wierzch tortilli posmaruj sosem i posyp pozostałym serem.
Piecz w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 180 st.