2

Składniki

300 Gramów
75 Mililitrów
woda
75 Mililitrów
Wino białe
1 Szczypta
sól
200 Gramów
Tuńczyk w oleju
30 Gramów
masło
1 Sztuka
pomidor
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
smalec
3 Łyżki
mleko
1 Łyżka
bułka tarta
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podgrzewamy masło ze smalcem, wodą i winem, ale nie doprowadzając do wrzenia.
  2. Zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy mąkę i sól. Zagniatamy ciasto i wkładamy go do lodówki na 2 godziny. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy z ciasta krążki.
  3. Cebulę smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Łączymy ją z odsączonym tuńczykiem, pomidorem, bułką tartą oraz mlekiem i szczyptą soli.
  4. Na krążkach ciasta układamy farsz i formujemy w pierożki.
  5. Smażymy na głębokim tłuszczu.

Opis

Hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Pita z grillowanym kurczakiem

Łatwy Do 1 godz
Pita z grillowanym kurczakiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!