Example thumb
2

Składniki

75 Mililitrów
woda
75 Mililitrów
Wino białe
1 Szczypta
sól
300 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
200 Gramów
Tuńczyk w oleju
30 Gramów
masło
1 Sztuka
pomidor
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
smalec
3 Łyżki
mleko
1 Łyżka
bułka tarta
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Podgrzewamy masło ze smalcem, wodą i winem, ale nie doprowadzając do wrzenia.
  2. Zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy mąkę i sól. Zagniatamy ciasto i wkładamy go do lodówki na 2 godziny. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy z ciasta krążki.
  3. Cebulę smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Łączymy ją z odsączonym tuńczykiem, pomidorem, bułką tartą oraz mlekiem i szczyptą soli.
  4. Na krążkach ciasta układamy farsz i formujemy w pierożki.
  5. Smażymy na głębokim tłuszczu.

Opis

Hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!