0

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
75 Mililitrów
Wino białe
75 Mililitrów
woda
1 Szczypta
sól
30 Gramów
masło
20 Gramów
smalec
200 Gramów
Tuńczyk w oleju
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
pomidor
1 Sztuka
smalec
2 Łyżki
oliwa z oliwek
1 Łyżka
bułka tarta
3 Łyżki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Podgrzej masło ze smalcem, wodą i winem, ale nie doprowadzaj do wrzenia
  2. zdejmij rondel z ognia, dodaj mąkę i sól. Zagnieć ciasto i włóż go do lodówki na 2 godziny. Następnie rozwałkuj i wykrój z ciasta krążki.
  3. cebulę zeszklij na oliwie. Połącz ją z odsączonym tuńczykiem, pomidorem, bułką tartą oraz mlekiem i posól.
  4. na krążkach ciasta układaj farsz, formuj w pierożki.
  5. smaż na głębokim tłuszczu.

Opis

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem. Spróbuj, na pewno odtąd zagoszczą na twoim stole:)!

Podobne przepisy

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i b...

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Tartaletki z kiszoną kapustą, grzybami, suszoną śliwką i barszczem

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!