Empanadas - hiszpańskie pierożki z chorizo

m7
Empanadas - hiszpańskie pierożki z chorizo

2

0 / 0

Przepis na empanadas - hiszpańskie pierożki z kiełbasą chorizo.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

75 białe wino

75 woda

1 szczyp. sól

0.50 kostka smalec

30 g masło

20 g smalec

300 g lubella mąka puszysta uniwersalna

100 g kiełbasa chorizo

1 szt. papryka czerwona

2 łyżka oliwki

Przygotowanie


1

Podgrzać masło ze smalcem, wodą i winem, ale nie doprowadzać do wrzenia

2

Zdjąć rondel z ognia, dodać mąkę i sól. Zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na 2 godziny. Następnie rozwałkować i wykrawać z ciasta krążki.

3

Chorizo pokroić w mała kostkę i wymieszać z 2-3 łyżkami oliwek nadziewanych papryką. Paprykę oczyścić, pokroić drobno.Wymieszać z kiełbasą.

4

Na krążkach ciasta układać farsz, formować w pierożki.

5

Smażyć na głębokim tłuszczu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

724

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

54

gram

Tłuszcze

47

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły