Empanadas - hiszpańskie pierożki z chorizo
m7
Przepis na empanadas - hiszpańskie pierożki z kiełbasą chorizo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
724
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Przepis na empanadas - hiszpańskie pierożki z kiełbasą chorizo.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
75 białe wino
75 woda
1 szczyp. sól
0.50 kostka smalec
30 g masło
20 g smalec
300 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 g kiełbasa chorizo
1 szt. papryka czerwona
2 łyżka oliwki
Przygotowanie
Podgrzać masło ze smalcem, wodą i winem, ale nie doprowadzać do wrzenia
Zdjąć rondel z ognia, dodać mąkę i sól. Zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na 2 godziny. Następnie rozwałkować i wykrawać z ciasta krążki.
Chorizo pokroić w mała kostkę i wymieszać z 2-3 łyżkami oliwek nadziewanych papryką. Paprykę oczyścić, pokroić drobno.Wymieszać z kiełbasą.
Na krążkach ciasta układać farsz, formować w pierożki.
Smażyć na głębokim tłuszczu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
724
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
47
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.