Ekspresowy kurczak
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Ekspresowy kurczak](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974608147.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo szybki, bardzo soczysty i smaczny kurczak, czyli pierś z kurczaka.
0
0 / 0
Bardzo szybki, bardzo soczysty i smaczny kurczak, czyli pierś z kurczaka.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. pieprz
500 g pierś kurczaka
300 g pieczarki
2 łyżka sos sojowo-grzybowy
5 łyżka mąka pszenna
3 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Piersi umyć, osuszyć, pokroić w dość grube paski.
skropić sosem sojowo - grzybowym, popieprzyć, odstawić na 10 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki.
rozgrzać oliwę, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć aż mięsko się ładnie przyrumieni z każdej strony.
wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć mieszając razem z mięsem co jakiś czas mieszając.
usmażone mięso i pieczarki delikatnie dosolić do smaku.
podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.