0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
pierś kurczaka
300 Gramów
pieczarki
2 Łyżki
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
5 Łyżek
mąka pszenna
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi umyć, osuszyć, pokroić w dość grube paski.
  2. skropić sosem sojowo - grzybowym, popieprzyć, odstawić na 10 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki.
  3. rozgrzać oliwę, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć aż mięsko się ładnie przyrumieni z każdej strony.
  4. wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć mieszając razem z mięsem co jakiś czas mieszając.
  5. usmażone mięso i pieczarki delikatnie dosolić do smaku.
  6. podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Opis

Bardzo szybki, bardzo soczysty i smaczny kurczak, czyli pierś z kurczaka.

Podobne przepisy

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!