0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
pierś kurczaka
300 Gramów
pieczarki
2 Łyżki
SOS SOJOWO-GRZYBOWy
5 Łyżek
mąka pszenna
3 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piersi umyć, osuszyć, pokroić w dość grube paski.
  2. skropić sosem sojowo - grzybowym, popieprzyć, odstawić na 10 minut. W międzyczasie oczyścić pieczarki i pokroić w plasterki.
  3. rozgrzać oliwę, każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć aż mięsko się ładnie przyrumieni z każdej strony.
  4. wrzucić pokrojone pieczarki i smażyć mieszając razem z mięsem co jakiś czas mieszając.
  5. usmażone mięso i pieczarki delikatnie dosolić do smaku.
  6. podawać z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Opis

Bardzo szybki, bardzo soczysty i smaczny kurczak, czyli pierś z kurczaka.

Podobne przepisy

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Penne z grzybami i serem pleśniowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z grzybami i serem pleśniowym

Schab z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Schab z pieczarkami i cebulą

Bigos z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Bigos z młodej kapusty

Pyzy z mięsem babci Helenki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pyzy z mięsem babci Helenki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!